Év tesitanára - videóval

2024.06.18. 13:32

Az országos döntőt is megnyerte, Czebei Ádám az év legnépszerűbb tesitanára

Czebei Ádám kapta a legtöbb szavazatot, így a 30 év alatti kategóriában a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskola pedagógusa lett az év legnépszerűbb testnevelőtanára Magyarországon.

Őszi Ádám

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére első alkalommal meghirdetett, a „K&H mozdulj! az év tesitanára” díjat kedd délelőtt vehette át a gyerekek, a szülők és a kollégák körében is roppant népszerű, fiatal pedagógus, Czebei Ádám, akit a munkahelyén, tanóra közben ért a meglepetés.

A keddi eseményen részt vett a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója, Sinka Szilvia Krisztina, valamint Molnárné Osztermayer Orsolya, a K&H Bank dél-dunántúli régió területi vezetője. A díjat a Magyar Diáksport Szövetség részéről a dél-dunántúli regionális iroda vezetője, Farkas Szilárd adta át. 

– A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek – erről beszélt Balogh Gábor, az MDSZ-elnök.

A választás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlott. A szavazásra bárki jelölhetett tesitanárt: diák, szülő, vagy kolléga is. A kezdeményezés népszerűségét mutatja, hogy országszerte rengeteg, 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be.

– Czebei Ádám kollégánk, kezdő gyakornokként került hozzánk néhány évvel ezelőtt, azóta itt dolgozik közöttünk és nagyon szeretik a gyerekek. Fiatalos lendülettel és gondolkodásmóddal, ugyanakkor egy hagyományos értékrendet követve tartja a testnevelésóráit, melyeken próbálja minden téren megszerettetni a mozgást a tanulókkal. Jól beilleszkedett közénk – fogalmazott Huszárné Forintos Mónika, a Berzsenyi Dániel Tagiskola vezetője, aki hozzátette – amikor megtudtuk, hogy erre a díjra jelölték Ádámot, akkor nagyon megörültünk, sokan szavaztunk rá és örömünkre szolgált, amikor a megyei fordulót megnyerve továbbjutott az országos döntőbe. Az országos elismerésnek egészen biztosan nagyon fog örülni, hiszen már a megyei elismerés kapcsán is nagyon meghatódott. Tantestületig, a kollégáim nevében egységesen mondhatom, hogy nagy örömünkre szolgál, hogy vele dolgozhatunk. Kívánok minden tantestületnek ilyen és hozzá hasonló fiatal kollégákat, aki pályakezdőként nagyon pozitívan, nyitottan és motiváltan állnak a munkájukhoz.

LANG4287
Molnárné Osztermayer Orsolya, Czebei Ádám, Sinka Szilvia Krisztina, Farkas Szilárd és Huszárné Forintos Mónika                      Fotó: Lang Róbert

Az egykor röplabdázó, a későbbiekben pedig a labdarúgást, azon belül pedig a kapus posztot választó fiatal testnevelőtanár lényegesnek tartja, hogy a gyerekek ráérezzenek arra, hogy milyen fontos a mozgás. Igyekszik átadni a sport iránti szeretetet és megteremteni egy olyan alaptudást, amit a diákok tovább vihetnek az életük során. Fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél több sportággal megismerkedjenek, így elősegítve a számukra legmegfelelőbb mozgásforma kiválasztását. 

– Elképesztően meglepődtem, őszintén szólva nem sejtettem semmit, sikerült titokban tartani a végeredményt. Amikor megláttam a kollégákat és a sajtó képviselőit, ahogyan belépnek a testnevelőterembe, már sejtettem valamit, de egészen addig nem hittem el, amíg a szervezők ki nem mondták azt, hogy az országos döntőt is megnyertem – fogalmazott Czebei Ádám, akivel pár órával az esemény után beszélgettünk – Őszintén szólva még mindig a hatása alatt állok. Egy szokásos napnak indult a mai, most pedig egyre több gratulációt kapok. Fantasztikus érzés elnyerni egy ilyen elismerést, mely úgy gondolom, hogy nem csak a jelenben, hanem később is nagy büszkeséggel tölt majd el. Köszönöm a a bizalmat a szülőknek, a gyerekeknek, a kollégáknak, a barátoknak és a családtagoknak egyaránt. 

A 200 főnél kisebb oktatási intézmények kategóriájában Magyar Márton István (Somogyvár, Szent László Általános Iskola), a 200 főnél nagyobb iskoláknál pedig Horváth Dániel (Kaposvár, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium) képviselte Somogy vármegyét az országos döntőben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában