Kézilabda

2024.06.16. 15:37

Kisvárdán folytatja pályafutását a Siófok KC alapembere

A Kisvárda Master Good SE jelentette be, hogy a tizenkilenc esztendős Karé Kamilla távozik a Siófok KC csapatától és az NB I-es bajnokság végén a 10. helyen végzett együttesnél folytatja.

Karé Kamilla oszlopos tagja volt a felnőtt NB II-es és az U19-es csapatnak is

Fotó: Németh Levente

A jobb szélen Csáki Lilla személyében poszttársat kapott Gém Léna, a másik oldalon pedig Mérai Majának sem egyedül kell megoldania a feladatot, fiatal, gólerős balszélső érkezik hozzánk Siófokról. Örömmel jelentjük, hogy mindenben megegyeztünk Karé Kamillával, aki két évre kötelezte el magát – olvasható a klub honlapján.

A 19 éves játékos Zamárdiban ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, nővére hatására választotta ezt a sportágat, amit azóta sem bánt meg. Tehetségére korán felfigyeltek, így 11 évesen a Siófok igazolt játékosa lett, családi okok miatt egy rövid ideig Szekszárdon játszott, innen visszatért Siófokra, ahol végigjárta a korosztályos ranglétrát.

Ebben a szezonban a felnőtt NB II mellett kihagyhatatlan játékosa volt a Siófok U19-es csapatának is. A két bajnokságban 51 mérkőzésen lépett pályára és 435 gólt dobott. Teljesítményére időközben a korosztályos válogatottnál is felfigyeltek, így Szilágyi Zoltán, a junior válogatott szövetségi edzője meghívta az őszi válogatott összetartásra, ahol együtt edzhetett többek között leendő csapattársaival Gém Lénával és Szabó Lilivel, akik mindketten a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosai voltak.

– Az őszi szezonban nyújtott teljesítményem gyümölcse, hogy meghívót kaptam a junior válogatott összetartásra, ez egy pozitív visszajelzés volt számomra. Jól éreztem magam az ott töltött egy héten, sok értékes tapasztalatot szereztem. Nagy élmény volt részt venni a csehországi Négy Nemzet Tornáján, amelyen mindhárom mérkőzésünket megnyertük – emelte ki Karé Kamilla, akit meglepett a Kisvárda érdeklődése, de örült neki. – Hatalmas lehetőség és egyben óriási kihívás ez számomra, hiszen minden játékos álma, hogy a legmagasabb osztályban játszhasson. Lehet, hogy ez nekem nem is egy, hanem két lépés a karrieremben, de nem félek a kihívásoktól. Tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de készen állok rá. Úgy hallottam azonban, hogy Kisvárdán családias és támogató a kézilabdát körülvevő légkör. Ezért biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerülök, élni akarok a lehetőséggel. Nagyon várom és bevallom, izgulok is egy kicsit.

A balszélső életében ez hatalmas változás, mert nemcsak várost és osztályt vált, hanem Kisvárdán kezdi meg önálló életét is, hiszen eddig az édesapjával lakott. Tősgyökeres Balaton-parti lányként imádja a napsütést, a strandolást és a strandröplabdázást, most azonban a tanulásra koncentrál. Kamilla már túl van az írásbeliken, gőzerővel készül a szóbeli érettségire.

– Bízom benne, hogy jól sikerül és akkor van esélyem, hogy felvételt nyerjek a Testnevelési Egyetem rekreáció, vagy az edzői szakára – mondta Karé Kamilla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában