Röplabda

2024.06.14. 13:23

Lemondott a Magyar Röplabda Szövetség kaposvári elnöke

Dr. Bögöly Gyula (balra), a Magyar Röplabda Szövetség elnöke lemondott

A következő körlevelet küldte szét szerdán a Magyar Röplabda Szövetség a tagszervezeteinek: " Tájékoztatjuk a Tisztelt tagságot, hogy változások történnek az MRSZ vezető testületében. A grémiumot alkotó elnökségi tagok közül hét személy, dr. Bögöly Gyula, Ancsin Ildikó, Baran Ádám, Sarlós Márton, dr. Tálos Péter és Varga Péter 2024. július 23-ai, Németh Lajos pedig 2024. június 10-ei hatállyal lemond tisztségéről, így az elnökség létszáma hat fő alá, négy főre csökken, ami az Alapszabály szerint tisztújítást von maga után. Döntésüket több egyeztetést követően hozták meg abban bízva, hogy egy új elnökség az eddigieknél is hatékonyabban tudja majd folytatni a megkezdett munkát. A MRSZ tisztújító küldöttgyűlése 2024. július 23-án, 11 órakor lesz Budapesten, eddig az időpontig az elnökség működése biztosított.

A szövetség hivatalos honlapján erről semmiféle információt nem lehetett találni, ezért a közlemény után megkereste a Nemzeti Sport Dr. Bögöly Gyulát, az MRSZ elnökét. 

– A szövetség elnöksége jövő kedden tart elnökségi ülést, ekkor természetesen napirendre kerül majd a mostani közlemény, ekkor egyeztetünk a tagokkal, s ezt követően adunk majd bővebb tájékoztatást a kialakult helyzetről – mondta dr. Bögöly Gulya, aki a Fino Kaposvár elnöke is volt.

A lemondott elnökségi tagok zömmel a legeredményesebb női klubok, az UTE, a Békéscsaba, a Vasas, a MÁV Előre, illetve a Szent Benedek vezető tisztségviselői. Akik maradtak, azok viszont a férfivonal, a MAFC, a Pénzügyőr és a Vegyész RC-Kazincbarcika, illetve a Strandröplabdázásért SE képviselői.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában