Tájfutás

2024.06.22. 10:22

Megmutatták a kisfaludys diákok a tájékozódási képességüket

A Kisfaludy Utcai Tagiskolában szerveztek tájékozódási futóversenyt a diákoknak, hogy velük is megismertethessék a tájfutás izgalmait.

Mócza Dániel

A Zselici Tájfutók szervezésében a kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskola mind a nyolc évfolyama kipróbálhatta, az iskola területére felálított tájfutópályát. A gyerekeknek megfelelő sorrendben az állványokon rögzített szúróbélyegzőkkel kellett a bejelölniük a kapott kartont.  

Az Aktív Magyarország és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség összefogásából született a Tájfutó Élmény- és Szabadidősport Program, melynek célja az emberek egészségügyi helyzetének javítása, az egészséges életmód iránti vágy felkeltése, a rendszeres mozgás ösztönzése és az aktivitás mellé a tájékozódási képesség bevonása is. 

- mondta el a helyszínen Galambos Erika, a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület edzője. 

Fotó: Mócza Dániel

A Zselici Tájfutók egyesülete folyamatosan szervez népszerűsítő programokat Kaposváron és környékén, legutóbb pontvadászatra hívta a Nagyboldogasszony Iskolaközpont 9. évfolyamos diákjait a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület a Városligetbe, de előtte pedig a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában állítottak fel egy pályát.  

A tapasztalatok szerint az alsó tagozatosok és az ötödik, hatodik osztályosok körében is igen népszerű ez a foglalkozás, mert ők még kincskeresésként élik meg ezt a sportágat. 

- mondta el Galambos Erika, aki kiemelte, hogy a térkép rajzolásánál a legfontosabb szempont a gyerekek biztonsága volt.  

Ehhez jó adottsága van a Kisfaludy Iskolának, mert körbejárható az épület, úgyhogy gyakorlatilag egy körpályát csináltam. 

 -zárta szavait az edző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában