Labdarúgás

2024.06.24. 18:36

Nem csak a nagy hőség miatt izzadnak majd a Rákóczi labdarúgói 

Közösen is elkezdték a felkészülést a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói, akikre számos felmérés vár az első napokban.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Május végén fejeződött be a szezon a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói számára, akik így csak három hét pihenőt kaptak, ugyanis az előzőn, ha csak otthoni körülmények között is, de már elkezdték a ráhangolódást a bajnokságra. 

– Szépen, fokozatosan, felmérésekkel indítjuk a felkészülést – mondta Szederkényi Ádám, a Rákóczi FC saját nevelésű középpályása. – A rávezető hét még nem volt annyira vészes, de a tavaszi felkészülésből kiindulva kemény hetek várnak ránk, főleg ebben a melegben.  

A közös munka hétfő késő délután, a Rákóczi Stadion mögötti edzőpályán kezdődött el az előző idényt a negyedik helyen záró együttes számára. 
– A hét első felében főleg biológiai és fizikális felmérések várnak a játékosokra, míg a másodikban már jobbára labdás edzések szerepelnek a programban – tudtuk meg Székely Tibortól, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzőjétől. – A hétvégére még pihenőnapot kapnak a srácok, azonban a jövő héten már minden napunkat a stadionban töltjük. Jó érzésekkel érkeztem vissza Kaposvárra, hiszen az előző félév erre minden okot megad. Amikor beléptem az öltözőbe azt láttam a játékosok arcán, hogy motiváltak, várják a közös munkát. Szeretnénk tovább építeni azt, amit az előző fél évben elkezdtünk. 

Kaposvári Rákóczi FC edzés
Fotó: Lang Róbert

A nyári átigazolási ablak bár még nincs nyitva, de az előző évi teljesítményeket figyelembe véve nem lenne meglepő, ha több kaposvári játékos iránt is bejelentkeznének, illetve az is biztos, hogy a Rákóczinak is körül kell néznie a piacon, ugyanis ketten, Rituper Roland és Hampuk Ádám is térdműtéten esett át az elmúlt hetekben. 

– Még korai arról beszélni, hogy lesznek-e érkezőink, illetve távozóink – tette hozzá Székely Tibor. – A srácoknak is elmondtam, hogy az elmúlt időszak teljesítményének köszönhetően egy remek dolog az, hogy van érdeklődés irántuk különböző osztályokban szereplő csapatok részéről. Úgy gondolom, hogy ennek a pozitív oldalát kell nézni, mint ahogy annak is, hogy a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia három tehetsége is velünk kezdte el a felkészülést. A bizalmat megkapták, innét már minden rajtuk múlik. Hampuk Ádámot és Rituper Rolandot várjuk vissza, de számolnunk kell azzal, hogy kiesésükkel szűkültek a lehetőségeink, ugyanakkor a bajnoki rajt itt van a nyakunkon, így ennek szellemében próbáljuk építeni a csapatot. 
A Rákóczi a felkészülés öt hetében öt edzőmeccset vív az előzetes tervek szerint. A zöld-fehérek másod- és harmadosztályú csapatok ellen is pályára lépnek, illetve egy nemzetközi találkozó is helyet kapott a programjukban. 
– Az ellenfeleket a felkészülés fázisaihoz kerestünk, technikai vezetőnk, Takács Róbert pedig sokat dolgozott azon, hogy leszervezze a mérkőzéseket – mondta Székely Tibor

Fotó: Lang Róbert

A Rákóczi FC tervezett felkészülési mérkőzései: 

Július 3., szerda, 16.00 Szentlőrinc–Rákóczi FC
Július 6., szombat, 11.00 Rákóczi–Kozármisleny 
Július 10., szerda, 16.00 Paksi FC II.–Rákóczi 
Július 13., szombat, 11.00 Rákóczi–PMFC 
Július 21., vasárnap, 11.00 Rákóczi-Slaven Belupo II. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában