KASI-tábor

2024.07.09. 13:41

Mozgás és inspiráció a fiataloknak

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola idén negyedik alkalommal szervezte meg sporttáborát múlt héten. A program keretében KASI-s diákok, más sportolni vágyó fiatallal közösen töltöttek együtt egy mozgalmas hetet Kaposváron.

Fotó: Lang Róbert

Hét sportág utánpótlás sportolói és külsős diákok ismerhették meg egymást a nyári táborban. Az idén közel 40 fővel zajlottak a programok, melyeknek a jégcsarnok épülete és a Virágfürdő adott helyszínt. Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is a KASI szakedzőinek közreműködésével sportolhattak a résztvevők: Lukács Sándor és Lukács Máté atlétika szakág, Böröcz Zsolt dzsúdó szakág, Déli Dominik, Horváth Tamás, Takács László, birkózás szakág, Szabó Dávid kosárlabda és röplabda szakág, Virovecz Richárd úszás szakág, Havadi-Nagy Bálint jégkorong szakág. A hét sportág kitöltötte az időt, de a szervezők próbálták más jellegű elfoglaltsággal, többek között lézerharccal is színesíteni a programot.

Takács László a KASI birkózó szakágának vezetőedzője, táborvezető kérdésünkre elmondta: 

évről évre egyre nagyobb az érdeklődés az esemény iránt. Van olyan sportoló, akik már kezdetektől, minden évben részt vesz a programon. Külön öröm a szervezőknek, hogy egyre több külsős diák is visszatérő táborozó. Takács László kiemelte: – A mozgás különösen fontos, nem csak gyermekkorban, hanem egész életünk során. A KASI-nál fontosnak tartják, hogy egyfajta motivációként összehozzák a már sportoló, és sportválasztás előtt álló gyermekeket. A tábor kiváló alkalmat nyújt erre, hiszen a külsős érdeklődők betekinthetnek különféle sportágak világába. Ráláthatnak a külső fizikum mellett, egy sportoló kitartására vagy éppen viselkedéskultúrájára, akár kedvet kapva a jövőben sportág választáshoz – tette hozzá a táborvezető.

Idén is rengeteg pozitív visszajelzés érkezett gyerekektől és szülőktől egyaránt, amely mindenképpen pozitív visszacsatolás a szervezőknek. Igény lenne több turnusra, melyhez minden feltétel adott a KASI-nál, így a jövőbeni tervek szerint több alkalommal is táborozhatnak a fiatalok. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában