RÖPLABDA MAGYAR KUPA/FÉRFIAK

2018.03.17. 18:28

Kaposvárra került a kupabronz

Egy évvel korábban is a harmadik helyért játszhatott a Magyar Kupában a Fino Kaposvár, ám akkor végül lecsúszott a dobogóról. Most viszont megszerezték a bronzot, miután az érdi összecsapáson 3–0 arányban legyőzték a Bp. Pénzügyőr SE alakulatát.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Bp. Pénzügyőr SE 3–0 (20, 17, 26)

Érd, 800 néző. V.: Horváth M., Árpás.

A bronzéremért zajló érdi kupacsata alapját a jó és hatásos kaposvári blokkok adták meg. Nem is volt gond a nyitójátszmában, amelyet végül magabiztosan húzott be a Demeter-egylet.

Hasonló volt a koreográfiája a második felvonásnak is. Bár az eleje még a Bp. Pénzügyőr csapatáé volt, a szett második felében egyre jobban ellépett ellenfelétől a Fino-Kaposvár. Elsősorban a bolgár légiós Galin Nikolov és ifjabb Nagy Péter remekelt, akik a meccs végére ketten együtt közel 30 pontot termeltek.

 

A harmadik, utolsó játékrészben aztán jött Rozgonyi Bálint, aki új színt tudott vinni a Bp. Pénzügyőr játékába. Jól támadott és blokkolt – bár csak ebben a felvonásban volt a pályán, a másik Bálinttal, Jánossyval együtt mégis csapata legponterősebb játékosának bizonyult –, s miután a játékrész közepén megtorpant a Fino, a vezényletével elléptek négy ponttal.

Más kérdés, hogy nem sokkal később már ismét a somogyiaknál volt az előny. A Fino Kaposvár karmestere, Keen Cameron ezúttal ugyan adós maradt a pontokkal, ám jól „dirigálta” a csapatát, Bögöly Gábor és Vajda Tamás fontos pillanatokban szerzett fontos pontokat, a liberó szerepkörében ténykedő Pápai Péter is hasznosan játszott, Szabó Bence pedig elmondhatja, hogy ha nem is kapott főszerepet, de ott lehetett a pályán a bronzmeccsen.

Előbb a fővárosiaknak volt játszmalabdájuk, majd következtek a kaposváriak, s a harmadik szett- és egyben mérkőzéslabdát sikerült értékesíteni. Nagy József – aki csak ebben a játszmában öt pontot szorgoskodott össze – hálón megpattanó ásza jelentette a bronzcsata végét.

Összegzés gyanánt – vagy inkább helyett – elég legyen annyi: a Bp. Pénzügyőr játékosai rengeteget hibáztak, amivel élni tudtak a kaposváriak. Az egyik érem tehát már meg van. Jó lenne a másik is a bajnoki sorozat végén. Hát ha az még fényesebb lenne...

Fino Kaposvár SE: Keen (–), Nikolov (13), Nagy J. (10), ifjabb Nagy P. (14), Bögöly (5), Vajda T. (5). Csere: Pápai P. (liberó), Szabó Bence (–). Vezetőedző: Demeter György.

Bp. Pénzügyőr SE: Kecskeméti (–), Jánossy (8), Kovács S. (1), Szalai Sz. (7), Kiss D. (6), Rása (7). Csere: Manoogian (liberó), Gallo (1), Takács G. (1), Bokor G. (3), Rozgonyi (8). Vezetőedző: Weczera Csaba.

Demeter György: – Azt kértem a játékosaimtól, hogy száz százalékos erőbedobással játszunk és küzdjünk végig a bronzmeccsen a Pénzügyőr ellen. Az első és a második játszmában jól játszottunk, a harmadikban viszont lankadt a figyelmünk. A fáradtságnak tudható be, hogy sokat hibáztunk, ám a végjátékban nem remegtek meg a kezek.

Weczera Csaba: – Nagyon jól felkészültünk a kaposváriakból. Maximális hőfokon játszottunk végig, a játékosaim betartottak a megbeszélt taktikai utasításokat. A játékvezetőkkel ellenben sehogy sem boldogultunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában