labdarúgás-előzetes

2018.04.27. 19:00

A Budaörs, a sokgólos bajnokik mestere lesz a Siófok vendége

A BFC Siófoknak kijut a jóból; hisz hét közben a tíz meccs óta veretlen Gyirmót elleni vendégjáték után azt a Budaörsöt fogadják, mely hét veretlen bajnokival a háta mögött lép pályára a Révész utcai stadionban vasárnap, 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A tabellán hatodik budaörsiek szeretnek sokgólos meccseket játszani, a tíz tavaszi bajnokijukon 34 találat esett, összehasonlításként a siófokiaknál ez a szám mindössze 21. Mindezek ellenére nem győzelmek és vereségek követik egymást ugyanis a legutóbbi hat bajnokiból négyen döntetlent értek el. A legutóbb is így jártak, ami annak volt köszönhető, hogy az idén első alkalommal képtelenek voltak, ráadásul a kiesés ellen menekülő Szegeddel szemben, hazai pályán. Az azt megelőző kilencen viszont rúgtak huszonkettőt! Ez nagyon sok, hisz Elekék például csak tizennégynél járnak, amivel tizenhét pontot szereztek az idén, míg a Budaörs tizenkilencet.

Fehéréknek arra is figyelniük kell, hogy a vendégek sok gólt érnek el az utolsó tizenöt percben; a huszonkettő tavasziból tíz ekkor született! A vendégek házi gólkirálya a mindössze huszonkét éves Sabján Máté, tizenhárommal, ám ebből csak kettőt szerzett tavasszal. Neki nem is, de a téli szünet után Lengyelnek és Czvitkovicsnak nagyon megy, akik négy-négy találatnál járnak, míg Pethö háromnál.

Amilyen erősek azonban támadásban, annyira sebezhetőek védekezésben, hisz öttel több gólt kaptak (12) tavasszal, mint a Siófok (7). Varga Attila tanítványai a legutóbbi négy bajnoki egyikén sem kaptak gólt, míg a vendégek egyszer voltak képesek nullára játszani tavasszal. Elekéknek tehát lesznek lehetőségeik, melyekkel, ha jól gazdálkodnak, akkor megőrizhetik öt meccs óta tartó veretlenségüket, sőt nyerhetnek is. Miért is ne, hisz ha csak a legutóbbi öt fordulót nézzük, ők mutatják a legjobb formát a Békéscsabával és a Mosonmagyaróvárral egyetemben. Mindezek ellenére nem engedhetnek ki, koncentráltnak kell maradniuk, egyrészt mert a remek széria ellenére még mindig hat pontra vannak a kieséstől, másrészt a budaörsiek idegenben több pontot gyűjtöttek, mint hazai pályán, miután a tucatnyi vendégként lejátszott bajnokijuk felét megnyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában