Labdarúgó NB II.

2018.04.20. 15:40

Alsóházi rangadót vív Budaörsön a BFC Siófok

A kiesés elől menekülő, tizenkilencedik Budafoki MTE otthonában lép pályára a jó formában lévő, legutóbbi két bajnokiját kapott gól nélkül megnyerő BFC Siófok, vasárnap  17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nagyon fontos találkozó lesz a budaörsi, hisz a legutóbbi három fordulóban hiába veretlen és szerzett hét pontot egy kapott góllal, még így is három pontra vannak a kieséstől Elekék. Egy hazai siker esetén a kieső helyen álló házigazdák pontszámban be is érnék a balatoniakat, vagyis a cél egyértelmű: nem kikapni Budafokon! Siófokon az ősszel Petneházi és Pölöskei góljaival döntetlent játszott a két együttes.

A két klub tavasza némileg hasonlóan szerepel; a siófokiak 13, míg a budafokiak 11 pontot szereztek 12-12 rúgott góllal. Az utóbbiak ebből kilencet a második félidőben értek el, Fehéréknek tehát nagyon kell figyelniük a fordulás után. A balatoniaknál a tizenkettőből ötöt vállalt Elek, míg a másik oldalon Pölöskei szerzett ugyanennyit. Elekék azonban jobb formában vannak, hisz két sikerrel várják a találkozót. Legutóbb négyet lőttek a Szolnoknak, ennyit utoljára 2016 szeptemberében rúgtak hazai pályán annak a Ceglédnek, melyet akkor épp a klub jelenlegi edzője, Varga Attila irányított.

A Szolnokiak ellen a szezonban első alkalommal fordult elő, hogy kék-sárga mezben csereként beállva valaki gólt szerezzen. A kispadról egyetlen siófoki gól sem érkezett eddig! A legutóbbi szezonban Elek volt, aki így leginkább segíteni tudott a csapaton. A támadó akkori hét gólja után már most, kilenc fordulóval a vége előtt tizenegynél jár.

Jó lenne, ha Varga Attila fegyvertára ezzel – kispadról érkező segítséggel – is bővülne. A trénerrel egyébként – ha csak az érkezése utáni bajnokikat nézzük – a 9-11. helyen állna a Siófok a 19 bajnokin megszerzett 28 ponttal. A tavaszi tabellán pedig jelenleg 8-11. helyezettek, a Gyirmóttal és a Kisvárdával egyetemben, 13 ponttal. A legjobbak tavasszal a Csákvár és az MTK, a Gyirmót, illetve a Budaörs előtt, a legrosszabb pedig a Sopron, Dorog, Celéd, Kazincbarcika négyes, melyből a Kazincbarcikával és a Doroggal még nem játszott a Siófok, ráadásul mindegyiket otthon fogadja.

Ha pedig ezeket a bajnokikat hozzák… A budafoki találkozóra visszatérve a somogyiak várhatják nyugodtabban és jobb formában azt, a házigazdák ugyanis a legutóbbi öt bajnokiból csak egyet, a barcikaiak elleni hazait tudták megnyerni. Otthon jobban teljesít Gálhidi György csapata, mint idegenben, a meglévő 30 pontból tizenhetet saját közönségük előtt szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában