világbajnokság

2017.09.19. 19:22

Az óriási halak nyomában – elrajtolt a pontyfogó vb

Ünnepélyes keretek között nyílt meg kedden este a 19. pontyfogó világbajnokság a volt Latinka Művelődési Házban: a desedai erőpróbára 26 ország csapata nevezett be. Valamennyi nemzeti válogatott időben megérkezett, a 72 órás verseny szerdától szombatig tart.

Harsányi Miklós

Huszonhat országból 298 tagú küldöttség érkezett a 19. pontyfogó világbajnokságra: szerdától 72 órán át bizonyítják tudásukat a profik, három szektorban 78 horgászhelyet hoztak létre a Deseda partján. A főszervezők biztosra mentek: az elmúlt időszakban 220 mázsa pontyot telepítettek.

– Két napot töltöttem Kaposváron, szerintem gyönyörű a város, s a verseny megtartásához kedvezőek a feltételek – mondta a Somogyi Hírlapnak Igor Chinyakov, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség alelnöke. – Legyen kellemes időjárás a Desedán, s kapjanak jól a halak: nyilván valamennyi résztvevő ezt kívánja az előttünk álló napokban. S az is egyértelmű, hogy mindenki győzni akar, de csak egy csapat végezhet az élen. Tisztességes versenyt szeretnénk, ahol mindenki jól érzi magát.

Elstartolt a pontyfogó világbajnokság

Hosszú hónapok előkészítő munkája előzte meg a látványos keddi megnyitót, ahol Dérer István, a Mohosz elnök-helyettese és Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester is köszöntötte a küldöttségeket. Számos vendég a helyszíni bejáráskor elégedetten nyugtázta a szervezők munkáját, így vált valóra az álom, s 26 ország legkiválóbb pontyfogói jutottak el a vb-re. Papp József, a magyar pontyfogó válogatott szövetségi kapitánya lapunknak azt mondta: a dobogón szeretné látni a csapatot, s a Desedát jó versenypályának tartja.

A szervezők mindent megtettek a sikerért: a tóba 220 mázsa pontyot telepítettek. A nemzetközi szabályok értelmében a 1,5 kilósnál súlyosabb pontyokat, illetve amurokat értékelik, a világbajnokságon csaknem 30 bíró pontozza a résztvevőket. Szerdán 12.30-kor kezdődik a verseny, s szombatig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában