labdarúgó előzetes

2018.02.20. 15:45

A bajnokot fogadja a megújult BFC Siófok

A legjobb tizenhat közé jutásért játszik a másodosztályú BFC Siófok, mely a bajnoki címvédő, Budapest Honvédot fogadja az összecsapás első mérkőzésén szerdán, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Ez lesz mindkét együttes, első „tavaszi” (tét)mérkőzése, amit az M4 televízió élőben közvetít, már ha az időjárás lehetővé teszi annak megrendezését. Ezeknek a februári mérkőzéseknek Magyarországon – talán nem túlzás kimondani – nem sok értelme van, főleg ha ez a játék valóban a nézőkért van. A továbbjutásban biztosan szerepe lesz annak is, melyik csapat alkalmazkodik jobban az irreális körülményekhez. Igaz ez az oda-visszavágós rendszer már a harminckettő közt nem a „kiscsapatoknak” kedvez. Úgy is olyan sűrű a versenynaptár, hogy februárban már bajnoki és kupameccseket kell játszani, ezért talán elég lenne a legjobb tizenhat, illetve a nyolc közt vagy az elődöntőben oda-visszavágós alapon eldönteni a továbbjutást.

A párharc egyértelmű esélyese a legmagasabb osztályban negyedik helyen telelő Honvéd, mely az FTC és a Videoton kiesésével nagy lehetőséget kapott a Magyar Kupában a nemzetközi kupaszereplés kiharcolására, miután úgy tűnik a bajnokság első két helyét kibérelte magának a FTC és a Videoton. Egyrészt az osztálykülönbség miatt esélyesebbek, másrészt a két játékoskeret összértéke közti – a német transfermarkt internetes oldal adatai szerint – közel ötmillió eurós különbség miatt. A siófokiak két edzőtáborral és Benke kapus (Vasas Kubala Akadémia) mellett Balázs (ZTE), Nemes (DVTK), Vólent (Balmazújváros), Lénárt (Videoton) szerződtetésével a hátuk mögött várják a „tavaszi” rajtot. Az említettek közül – a 220 NB I.-es meccsen 40 gólt szerző – Balázs tagja volt a Honvéd legutóbbi bajnokcsapatának, Vólent és Kozma is náluk debütált az élvonalban, Lázár pedig a hatvannégy első osztályú meccséből az első tizennyolcat játszotta kispestiként, de a hosszú sérüléséből felépülő Futó is a fővárosiaktól került Siófokra. Az említettek közül bizonyára lesz, aki lehetőséget kap és bemutatkozhat kék-sárga mezben ezen a kupameccsen, mely jó lehetőség lesz a balatoniak számára, hogy felmérjék, miként is sikerült a téli felkészülés. Nagyon nehéz tavasz vár az egy pontra a kieséstől telelő együttesre, hisz a hátralévő tizenhét bajnokiból kilencet idegenben játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában