kézilabda-előzetes

2018.10.05. 14:00

Békéscsabán és Egerben hangolnak a Vác ellen

Kéthetes bajnoki szünet után újra pályán a Siófok KC, mely a tabellán tizenkettedik Békéscsaba otthonában játszik vasárnap, 19 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A csabai és az azt követő hétközi, Eger elleni, szintén idegenbeli találkozó, remek felkészülési lehetőség a csapat előtt álló faladatokra, az EHF kupa találkozókra a Vác ellen, illetve a Győrrel szembeni hazai bajnokira. Az utóbbiak egyébként tizeneggyel (41-30) verték a Vácot bajnokin, melyen Kuczora megsérült. Ez tovább csökkenti a váciak amúgy sem nagy továbbjutási esélyeit a EHF kupában. Siófokon kikaptak ugyan tőlük bajnokin a balatoniak, ám azt inkább a Nze Minkoék vesztették el (vagy szórakozták el), mint a Vác nyerte meg. Ráadásul a kupában nem egy, hanem két mérkőzést játszanak a csapatok, így még inkább kijön a klubok közti (tudás) különbség.

A bajnokira visszatérve a csabaiak célja egyértelműen csak az első osztályú tagság megőrzése lehet, annak eléréséhez az első lépést meg is tették a nyitó fordulóban, amikor legyőzték a Budaörsöt (31-29). A folytatásban négy pírformának megfelelő idegenbeli vereség következett a DVSC és az FTC ellen, majd otthon a Dunaújvárossal szemben és végül Vácon buktak el. Esély egyik meccsen sem kínálkozott számukra, a legszorosabb ezek közül az otthoni bajnoki volt, melyen „csak” héttel kaptak ki az újvárosiaktól, igaz utóbbiak már a szünetben hattal mentek. A Vác például huszonkettővel nyert ellenük otthon, vagyis a siófokiaknak sem lehet gondjuk – játszanak bármilyen összeállításban, bármilyen formában – a korábban a somogyiakat is irányító Horváth Roland edző vezette lilákkal. A tréner a váci „örömjáték” után arról beszélt; nem NB I, amit csinálnak! Most kiderül, hogy a kéthetes szünetben mennyire sikerült „helyre tennie” tanítványait, ha igen, akkor is csak a tisztes helytállás lehet a legtöbb, amit kihozhatnak magukból. Az utóbbi években lejátszott legutóbbi tizenegy egymás elleni bajnokin tíz siófoki siker született és ezúttal sem elképzelhető más eredmény. Keszthelyi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában