Röplabda-NB I., nők

2017.08.14. 14:49

Brazil, venezuelai és szerb légióssal támad az 1. MCM-Diamant

Már az alapozás első napján – egyetlen kivételtől eltekintve – teljes kerettel dolgozhatott Zarka Péter vezetőedző; egyedül csak a brazil Debora Ribeiro Araujo hiányzott, aki szeptember 4-én csatlakozik majd az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulatához.

Fenyő Gábor

 

Az újonnan érkezettek listája hét főre nőtt, mivel a Lutter Liza, Fábián Fanny, Háfra Dominika, Leidgeb Noémi, a visszatért Harmath Zsófia és a szerb Nevena Iricanin alkotta hatosfogat tagjaival egyetemben a venezuelai Daniela Francesco is Kaposváron kezdte meg a felkészülést. Erősödött a szakmai stáb is; Szelle Dóra az előző bajnoki szezonban még a Bp. Palota RSC csapatában szerepelt. Nem láthatjuk viszont – mármint kaposvári színekben – Héri Sárát, Korniss Ildikót, Bagyinka Fannit és Fáth Kingát. Hiányozni fog Rák Rebeka is, aki végzős kaposvári egyetemistaként a vizsgáira és szakmai gyakorlataira összpontosít, s emellett továbbra is edzősködik a Kaposvári Röplabda Akadémián.

– Augusztus második felét keményen végigdolgozzuk. Naponta két edzés vár a lányokra, de lesz, amikor három tréninget is tartunk egy nap. Amikor pedig az edzőtermet keressük fel, Csitári Virág fog segédkezni – mondta Zarka Péter, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője. – Már augusztus utolsó hétvégéjén pályára lépünk edzőmeccsen az újonc Szombathely otthonában, rá egy hétre pedig Kaposváron a Gödöllővel váltunk majd három meccset.

– A felkészülési programot nemzetközi találkozók is színesítik – folytatta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ügyvezetője. – Szeptemberben Bosznia-Hercegovinába utazik majd az együttes egy három napos tornára, majd a somogyi megyeszékhelyre látogat a horvát kupa ezüstérmese, a ZOK Osijek, s tervbe van véve egy szlovén csapat elleni derbi is.

Mivel a női válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, így csak október 13-án lesz a bajnoki rajt, amikor is – legalábbis az előzetes tervezet szerint – a Bp. Testnevelési Egyetem SE lép majd fel Kaposváron.

– Az előző idényben egy helyet előrébb léptünk, s most is ez a célunk: vagyis a végén szeretnénk ott lenni a legjobb hat között – vázolta a terveket Orosz Ferenc. – A 12 csapatot a tavaly elért helyezések alapján két csoportba sorolták, s mi négy fővárosi klubbal – nevezetesen a Vasas-Óbuda, az MTK, a Testnevelési Egyetem SE és a Palota RSC csapatával –, valamint a Nyíregyházával kerültünk össze. Az első három a felső-, a többiek pedig az alsóházban folytathatják majd. Mi egyértelműen az előbbibe pályázunk.

A játékoskeret

Lutter Liza, Fábián Fanny, Mészáros Zsófia – feladók; Horváth Alexandra, Kanizsai Dorottya, Háfra Dominika, Debora Ribeiro Araujo (brazil), Daniela Francesco (venezuelai), Nevena Iricanin (szerb) – ütők; Szívós Ildikó, Kocsi Alíz, Sitkey Mariann, Leidgeb Noémi, Harmath Zsófia – centerek; Csitári Virág – liberó. Érkeztek (7): Lutter Liza – feladó (MTK); Fábián Fanny – feladó (Jászberényi RK); Háfra Dominika – ütő (Újpesti TE); Leidgeb Noémi – center (Fatum-Nyíregyházi NRK); Harmath Zsófia – center (Jászberényi RK); Nevena Iricanin (szerb) – ütő (MD Zrenjanin, Szerbia); Daniela Francesco (venezuelai) – ütő (legutóbb Venezuelában játszott). Távoztak (4): Héri Sára – ütő (Linamar-Békéscsabai RSE); Korniss Ildikó – ütő (Szeged, NB II.); Bagyinka Fanni – feladó (Szombathely); Fáth Kinga – liberó (?).

A szakmai stáb. Vezetőedző: Zarka Péter. Edző és statisztikus: Kovács Balázs. Edző: Szelle Dóra. Gyuró: Ollé Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában