kézilabda

2017.10.19. 21:44

Dedu és Nze Minko remekeltek a rivális otthonában

Egy pillanatig nem volt kérdéses, a Siófok végig kézben tartva a találkozót magabiztos sikert aratott a legutóbbi szezon negyedik helyén végzett Dunaújváros otthonában.

Keszthelyi Zoltán

Szép volt csajok – szólt a jogos elismerés a találkozó végén a siófoki szurkolóktól. A somogyiak remekül kezdtek (1-4), a háromgólos hátrányukat azonban a tízedik percre ledolgozták az újvárosiak (4-4), ám ezzel véget is ért minden izgalom… A folytatásban előbb néggyel (5-9),majd héttel (8-15) is elhúztak a vendégek lerendezve ezzel a találkozót. Némi reménysugár mindössze a második félidőben nyílt, amikor 3-0-ás sorozatot produkálva bejöttek négyre (18-22), ám jött Nick kiállítása és Janjusevic gólja és véget vetett az újvárosi reményeknek. Négyre még egyszer bejöttek még ugyan az 56.percre, ám ezt a rohamot is visszaverték, sőt a hátralévő időt 4-1-re nyerve fölényes sikert arattak, ami jól jöhet még a végelszámolásnál.

Dedu remek volt a kapuban, nagy szerepe volt abban, hogy 26 gólon tartották otthon az újvárost a siófokiak, aminél kesebbig nem jutottak ebben a szezonban. Támadásban pedig Nze Minko ellenállhatatlan volt, kilencszer mattolta az ellenfelet, mely bizony ritkán kap ennyi találatot hazai pályán. Utoljára 2016 novemberében lőttek nekik 33 gólt otthon bajnoki meccsen, az is persze a Bajnokok Ligája győztes Győr volt.

Az első félidőben nyolc (4) siófoki is betalált, Nza Minko egymaga hatszor, aki mellett Aostin volt még a legeredményesebb hárommal. A fordulás után pedig Janjusevic vitte a prímet négy találattal. Üröm az örömben Perianu sérülése, akit az első félidőben úgy vittek le a pályáról, ám remélhetőleg hamarosan visszatérhet a pályára.

Dunaújvárosi KKA – Siófok KC 26-32 (12-16)

Dunaújváros, 700 néző. Vezette: Bacs, Bóna.

DKKA: Tomasevics – Klujber 4(1), Kovács A. 4, Szalai 5, Dombi 1, Micijevic 6, Kazai. Csere: Csapó, Oguntoye (kapusok), Molnár 1, Cifra 1, Szekerczés 4 (3), Nick, Bouti, Takács D. Vezetőedző: György László.

SKC: Dedu – Such 2, Janjusevics 5, Nze Minko 9(1), Jezic 1, Perianu , Aostin 6.Csere: Szemerey, Pastrovics (kapus), Mazák-Németh 1, Damnjanovic 5(2), Elghaoui 2, Böhme, Gnabouyou 1, Ferenczy.

Vezetőedző: Lars Rasmussen.

Kiállítások: 10(6), illetve 4(2) perc.

Hétméteresek: 5/4 (2/1), illetve 4/3(1/1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában