Mennyei megyei

2017.08.19. 10:02

Edzés és meccs helyett sokan az éttermekben dolgoznak

Az újonc Fonyód helytállt a bajnok Lelle otthonában a bajnoki nyitányon, míg a Balatoni Vasas négy nap alatt tucatnyi gólt termelt: négyet vágtak a hazai rajton a Segesdnek, majd nyolcat a csurgói kupameccsükön. A vendégek az esélyesek, ám a házigazda Fonyód szeretne meglepetést okozni.

Fenyő Gábor

A 2. forduló párosítása

Szombat – 17 óra:

Fonyód–Balatoni Vasas

A nyáron hatan érkeztek az újra megye egyes Fonyódhoz. A Valkó Dávid, Valkó Tibor, Barátúri Máté alkotta trió a megyei I. osztálytól elbúcsúzott Somogyvárról érkezett, Geiszt Tamás a szomszédvár Lengyeltótiból jött, míg Bocsev Balázs az előző szezonban a Balatoni Vasas játékosa volt, az amúgy lellei Görcsi Sándor pedig a fővárosban játszott. Két játékosuk váltott csapatot: Takács György és Finta Balázs is Balatonlellére tette át a székhelyét.

– Jó lenne meglepetést okozni hazai pályán a nyáron igencsak megizmosodott, afrikai légiósokat is a soraiban tudó Balatoni Vasas ellen, de abszolút nem könnyű a helyzet – kezdte Deme Norbert, az újonc Fonyód játékedzője. – Egy olyan csapat lesz az ellenfelünk, amely újult erővel és újult háttérrel vágott neki a bajnoki pontvadászatnak. Ugyanakkor nálunk fél csapatra valónyi labdarúgó játéka kérdéses, ugyanis ők a balatoni vendéglátásban dolgoznak, s ugyebár ezen a hétvégén várható az utolsó nagy roham. Majd szeptembertől lesz igazi csapatunk, akkor tudunk ténylegesen együtt dolgozni.

Komplett csapatra valónyi játékossal erősített a Balatoni Vasas. Az előző idényben Karádon edzősködött Vida András Bíró Dáviddal, Singer Róberttel, valamint a kameruni Yondo Ivánnal és a kongói Makutina Noahhal együtt érkezett. Körmendy Kevin az NB II.-es BFC Siófok játékosa volt, míg Rózsa Dávid Balatonszabadiból, Sarang Dániel pedig a Siófoki Bányász SE U19-es csapatától jött. Az előző évadban Turós Viktor Tamásiban, Sarkanti Márk Sellyén, Derdák Szilveszter Szombathelyen az Illés Akadémián, a kameruni Effoua Ahanda Christian Hevre pedig a Hajdú-Bihar megyei II. osztályban játszott a Kótaj csapatában. A játékosok zöme nem új Vida András edző számára, lévén anno ő trenírozta őket a Siófoki Bányász utánpótlás-csapatában. A távozók listája jóval rövidebb: Bocsev Balázs Fonyódon, Orosz Ádám pedig Tamásiban folytatja.

– Fonyódon is az a célunk, mint a többi fellépésünkön, vagyis begyűjteni a három pontot. Gyorsan hozzáteszem, hogy egyetlen ellenfelünket sem becsüljük le, maximális erőbedobással küzdünk minden meccsünkön – mondta Vida András, aki visszatért egykori sikerei színhelyére, s ebben a

szezonban újra a Balatoni Vasas csapatát irányítja.

Szombat – 17 óra:

Balatonkeresztúr–Balatonlelle

Tipikus három esélyes derbi. A hazai mellett a vendég siker is elképzelhető, mint ahogy a pontosztozkodás sem kizárt.

Szombat – 17 óra:

Magyaregres–Nagyatád

A Magyaregres bravúros győzelemmel kezdte Tabon a bajnoki pontvadászatot. Nagy kérdés, hogy hazai pályán is pontosak tudnak-e lenni a jó erőkből álló Nagyatád ellen?

Szombat – 17 óra:

Babócsa–Somogysárd

Jó esély van rá, hogy az amúgy hazai pályán életveszélyes babócsai egylet az újonc Somogysárd ellen megkezdi a bajnoki pontok gyűjtését.

Szombat – 17 óra:

Karád–Kadarkút

A Karád gólzáporos győzelemmel mutatkozott be idegenben, míg a Kadarkút hazai pályán maradt alul a bajnoki rajton. Meglepetés lenne a javából, ha a Karád nem tartaná otthon a pontokat.

Szombat – 17 óra:

Toponár–Marcali

Érdekesnek ígérkező összecsapásnak tűnik, főleg annak tükrében, hogy a Marcali – mivel lemondta a hétközi balatonlellei kupameccsét – „rápihent” a toponári bajnokijára.

Szombat – 17 óra:

Csurgó–Segesd

A hétközi kupameccsen saját otthonában kapott nyolc gólt a Balatoni Vasas alakulatától a Csurgó, ugyanakkor a Segesd sem tűnik túl acélosnak; a bajnoki nyitányon a B. Vasastól, a legutóbbi kupamérkőzésükön pedig Nagybajomban kaptak négy gólt. Vajon melyik talál (előbb) magára?

A Nagybajom–Tab mérkőzést augusztus 30-ára (szerdára) halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában