E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I.

2017.12.05. 10:15

Elverné a lilákat a Kaposvári VK csapata

A debreceni siker után az első hazai győzelmére készül az idősebb Berta József vezette Kaposvári VK OB I.-es férfi vízilabda-csapata, amely szerdán 19.30 órakor a Bp. UVSE egyletét fogadja.

Fenyő Gábor

A Bp. UVSE elleni találkozót még a november 4-ei 6. fordulóból halasztották el a vendég fővárosiak kérésére, akik arra hivatkoztak, hogy betegség-, illetve sérüléshullám sújtja őket. Bő hónap csúszással pótolják a találkozót, amely szerdán 19.30 órakor lesz. Bár a felsőházi rájátszás, azaz a legjobb nyolc közé jutás – a meglehetősen gyatra nyitány miatt – minden bizonnyal (az idén is) csak álom marad, mindettől függetlenül az első idegenbeli siker után az első hazai győzelemre készül a Bp. UVSE ellen szerdán este a kaposvári társulat.

Az újpestiek eddig négy pontot gyűjtöttek, s érdekesség, hogy valamennyit a Vasas-Plakettől vették el. A bajnoki rajton döntetlent (10–10) játszottak a nagy múltú piros-kékekkel, a második kör nyitányán pedig – amikor a Vasas volt a pályaválasztó – meglepetésre két góllal (8–6) legyőzték őket.

Hazai győzelem esetén a kaposváriak megelőznék a bajnoki tabellán az UVSE-t – ha négy góllal, vagy annál többel nyernének, az újonc Szombathelyi Aligátor VUS is a somogyiak mögé kerülne –, döntetlen és vereség esetén viszont maradnánk sereghajtók.

– Sokat edzünk, azaz az erőnléttel aligha lesz gond. A felsőház sajnos nagyon távolinak tűnik, ám tartozunk magunknak és a szurkolóinknak is annyival, hogy apait-anyait beleadunk, s a folytatásban amit csak lehet, azt megnyerjük – mondta Pataki Gergely, a Kaposvári VK egyik centere.

Kilenc nap, három hazai meccs

A Kaposvári VK együttesét a bajnoki sorozatban eddig csak egy alkalommal láthattuk itthon, most viszont kilenc nap alatt három fellépés is vár rájuk. A hétvégén, szombaton 16 órakor Bp. MKB-Euroleasing BVSC-Zugló lép fel a somogyi megyeszékhelyen, amely ellen akad(na) bőven törleszteni való. Ezt a találkozót a december 16-ai 10. fordulóból hozták előre azért, hogy a nyitó fordulóból elmaradt, nemzetközi kupasorozatban érdekelt Ferencváros-PQS elleni meccset 15-én, pénteken 19.30 órakor tudják pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában