RÖPLABDA-NB I./FÉRFIAK

2017.08.14. 17:00

Fino Kaposvár: BL-győztessel vágnak neki a szezonnak

Tizenhárom játékos vett részt a bajnoki címvédő Fino Kaposvár első edzésén. A bolgár légiós Galin Nikolov kedden érkezik meg új állomáshelyére, s szerdán kapcsolódik majd be a munkába. A csapat egykori saját nevelésű játékosa, a Franciaországban légióskodó Gergye Roland viszont ott volt a Kodályban.

Fenyő Gábor

 

Tavalyhoz hasonlóan ismét új csapatot kell építenie Demeter György edzőnek. Bárhogy is csűrjük-csavarjuk a dolgot, az idei és a tavalyi nyáron komplett csapatra valónyi játékos – köztük saját nevelésű röplabdázók – vett búcsút Kaposvárról. Az előző szezonban (újabb) bajnoki címet szerzett, ellenben a Magyar Kupában csak negyedik helyen végzett társaság tagjai közül Dávid Zoltán, Deák Márk – ők Kecskemét felé vették az irányt –, továbbá Bozóki Bence és a mindössze egyetlen szezont Kaposváron eltöltött Csányi Tamás köszönt el. Ifjabb Nagy Péter személyében Bajnokok Ligája-győztes játékost tudhat a soraiban a Fino Kaposvár, s új szerzemény a bolgár Galin Nikolov, a kecskeméti Horváth Kristóf, valamint az amúgy Kaposvárról indult, legutóbb a szlovák bajnokságban szerepelt Pápai Péter is.

Ami a nyári alapozást illeti, egyelőre annyi biztos, hogy Demeter György mester napi két edzésen mozgatja meg a társaságot. – Délelőttönként a fizikai állóképesség, délutánonként a teremben pedig a labdás gyakorlatok, azaz a technika súlykolása kap központi szerepet – mondta Demeter György, a Fino Kaposvár mestere.

A felkészülési program igazából még csak most körvonalazódik. A tervek szerint horvát és szlovén csapatokkal hangol majd a Fino Kaposvár, a bajnoki sorozat pedig szeptember 24-én rajtol majd. De hogy hol és egyáltalán ki lesz az ellenfél, azt még jótékony homály fedi...

A játékoskeret

Keen Cameron, Szabó Bence – feladók; Bögöly Gábor, Kalmár Ákos, Kiss Máté, Horváth Kristóf, ifjabb Nagy Péter, Galin Nikolov (bolgár) – ütők; Nagy József, Vajda Tamás, Szabó Barna Frigyes, Kulcsár Adrián – centerek; Pápai Péter – liberó. Érkeztek (4): Horváth Kristóf – ütő (HÉP-Kecskeméti RC); ifjabb Nagy Péter – ütő (Dés, Románia); Pápai Péter – liberó (VK Spartak UJS Komárno, Szlovákia); Galin Nikolov (bolgár) – ütő (Minyor Pernik, Bulgária). Távoztak (4): Bozóki Bence – ütő (L’Asi Volley Bordeux, francia III. osztály); Dávid Zoltán – ütő (HÉP-Kecskeméti RC); Deák Márk – liberó (HÉP-Kecskeméti RC); Csányi Tamás – center (?).

A szakmai stáb. Vezetőedző: Demeter György. Játékosedző: Nagy József. Erőnléti edző: Nagy Márk. Statisztikus: Zarka Péter. Gyúró: Ollé Krisztián. Technikai vezető(k): Hegedűs Balázs és Zarka Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában