Röplabda NB I.

2018.08.13. 20:12

Foghíjas kerettel kezdte meg a felkészülést a Fino Kaposvár

Hétfőn a 18-szoros bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata is edzésbe állt. Az első tréningen foghíjas társaságnak vezényel edzéseket Demeter György mester, lévén négyen is – nevezetesen Nagy József, Keen Cameron, Pápai Péter és Bozóki Bence – az Európa-bajnoki csoportselejtező előtt álló válogatott tagjai.

Fenyő Gábor

Túlzás lenne azt állítani, hogy a nyáron világrengető változások történtek volna a rekordbajnok Fino Kaposvár csapatánál. A bolgár légiós Galin Nikolovtól – aki játékával sem a klub vezetőit, sem pedig a szurkolókat nem igazán tudta meggyőzni – elköszöntek, a válogatott Bozóki Bence pedig egy évnyi francia légióskodás után újra kaposvári színekben indul majd csatába.

– Az első hét a ráhangolódás jegyében telik – kezdte Demeter György, a rekordbajnok Fino Kaposvár mestere. – Napi két edzéssel készülünk; délelőttönként az erőnlétre, a fizikai állóképességre, délutánonként pedig a labdás gyakorlatokra, azaz a technika csiszolására-súlykolására helyezzük a fő hangsúlyt. Ennek megfelelően a napot vagy az atlétikai pályán, vagy pedig a konditeremben kezdjük, délutánonként pedig bevonulunk a csarnokba.

Mivel még nagyon a nyári felkészülés elején járunk, így egyelőre csak körvonalazódik a program. Ami biztos: szeptember 15-én és 16-án Szlovéniában, Novo Mestóban négy csapatos nemzetközi felkészülési tornára hivatalos a Fino Kaposvár, ahol a házigazdák mellett még a horvát bajnok Mladost Zagreb és a macedón aranyérmes lesz az ellenfél. A bajnoki rajt október első hétvégéjén lesz – mint ahogy az előző szezonban a női élvonalbeli csapatok, most a férfiak kezdik meg két csoportba osztva a csatározásokat – , amikor is a nem túl erős játékerőt képviselő debreceni egylet lép majd fel a somogyi megyeszékhelyen.

A játékoskeret

Keen Cameron, Szabó Bence – feladók; Bögöly Gábor, Kalmár Ákos, Kiss Máté, Horváth Kristóf, ifjabb Nagy Péter, Bozóki Bence – ütők; Nagy József, Vajda Tamás, Szabó Barna Frigyes, Kulcsár Adrián – centerek; Pápai Péter – liberó.

Érkezett (1): Bozóki Bence – ütő (L’Asi Volley Bordeux, francia III. osztály).

Távozott (1): Galin Nikolov (bolgár) – ütő (visszatért Bulgáriába).

A szakmai stáb

Vezetőedző: Demeter György. Játékosedző: Nagy József. Erőnléti edző: Nagy Márk. Statisztikus: Hegedűs Balázs és Zarka Péter. Gyúró: Ollé Krisztián. Technikai vezető: Zarka Szilvia.

Az előző bajnoki szezonban arany nélkül maradt a Fino Kaposvár, amire nagyon régen volt már példa. A bajnoki sorozatban ezüst, a Magyar Kupában pedig végül bronz jutott, míg a Vegyész RC Kazincbarcika – legalábbis a hazai porondon – mindent vitt.

Amikor az idény végén Demeter Györggyel leültünk beszélni, azt mondta a mester, hogy az új szezonban jó lenne legalább az egyik sorozatban vissza szerezni az aranyat. Nem egyszerű a feladat, hiszen a Vegyész RC Kazincbarcika még tovább erősödött a szlovák válogatott Lubos Mackóval és a korábban Kaposváron is megfordult Németh Szabolccsal, a szakmai munkát pedig a szlovák Marek Kardos irányítja. A Vegyész érdekelt a Bajnokok Ligájában, ahol a görög PAOK Szalonikivel találkozik majd, s ott lesz a MEVZA-t felváltó MEC-ben, azaz a Közép-európai Kupában is. Utóbbi nemzetközi sorozatban csupán hat csapat érdekelt, ám ebből négy a Bajnokok Ligájában érdekelt.

A jelek szerint komolyan számolni kell majd a Bp. Pénzügyőr SE-vel, amely a kaposvári – legutóbb Finnországban légióskodott – Magyar Bálintot és a korábban a somogyi megyeszékhelyen szintén megfordult, az előző bajnoki szezonban Kecskeméten játszott Kovács Zoltánt tud(hat)ja a soraiban.

A HÉP-Kecskeméti RC is megkezdte a felkészülést, amelynek az edzője Dávid Zoltán lett. Hozzájuk került Szolnokról a tehetséges Gönczi Imre, s Deliu Amarildo személyében – aki tavaly Magyar Bálinthoz hasonlóan szintén Finnországban játszott – albán feladójuk van.

Az ex-kaposváriaknál maradva nagy kérdés, hogy az idén már a 43. életévét betöltő Mészáros Dömötör vállal-e újabb szezont, s ha igen, melyik csapatban tűnik majd fel?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában