labdarúgás

2018.04.25. 21:55

Gól nélküli döntetlent hozott a siófoki találkozó

Döntetlent hozott a siófokiak gyirmóti vendégjátéka, amivel mindkét együttes megőrizte veretlenségét! A hazaiaknak ez már a tizenegyedik, a balatoniak az ötödik meccse volt, melyen nem kaptak ki.

Keszthelyi Zoltán

Felemás érzésekkel távozhattak a balatoniak Gyirmótról, hisz ellenfelük legutóbb tavaly decemberben kapott ki. Ez alapján elégedetnek kellene lenniük az egy ponttal, ám több is lehetett volna ebben a meccsben… Az első félidőben Bévárdi jobb oldali beadása után Elek fejelt ziccerben mellé, majd a fordulás után Szilágyi jobb oldali beadását követően Vólent fejesét kaparta ki a bal alsóból Rusák, aztán Vólent szintén jobbról belőtt labdája után Nemes került ziccerbe, ám kissé lassúnak bizonyult, így a lövésébe belecsúszott a védő! Hatalmas lehetőség volt.

Nem túlzás, hárommal vezethettek volna a balatoniak, miközben a vendégek semmi veszélyt nem jelentettek a siófoki kapura, a legnagyobb ”felhördülést” a hazai szurkolók körében az okozta, amikor Kiss Máté szabadrúgásból a labdaszedő háló felett berúgta a játékszert az öltöző folyosóra... A hajrában azért a hazaiak is megvillantak, igaz egy rossz felszabadítás után Nagy Patrik előtt adódott lehetőség, akinek löketét Balajcza szögletre mentette, mely után Horváth fejesét kellett a siófokiak kapusának mentenie. Mindkettő komoly feladat volt a számára. A folytatásban Nemes beadása után Petneházi pörgetett a kapufára.

A balatoniak három fiatallal, Szilágyival, Nemessel és Lénárttal a kezdőben szereztek pontot, sőt, ha szerencsésebbek nem csak egyet. Mindhárman jól teljesítettek, Nemes például a csapata egyik legjobbja volt! A pontszerzés nem volt vezéráldozatok nélküli, hisz Szilágyi kisárgázta magát a következő fordulóból, a szintén remekül teljesítő Gált pedig sérülés miatt kellett lecserélni. A forduló előtt negyedik Gyirmót otthonában egymás után negyedik alkalommal nem kaptak gólt a balatoniak, ami megsüvegelendő teljesítmény.

Bank Liga NBII – 25. forduló

Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 0–0

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion, 400 néző. Vezette: Farkas Tibor (Becséri Gergely, Király Zsolt)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Achim, Villám, Szilvási, Présinger – Sandal, Kiss M., Varga P. (Szalánszki – 75.p.), Stieber A. (Czár – 68.p.) – Horváth R., Laki (Nagy P. – 56.p.). Vezetőedző: Szepessy László.

BFC Siófok: Balajcza – Szilágyi, Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Lénárt, Gál M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában