kerékpár

2018.07.16. 19:34

Három országon át ezer kilométert tekert a somogyi bringás

Egyetlen somogyi indulóként több, mint ezer kilométert tekert le kevesebb, mint negyven óra alatt Zsiga Csaba. A fonyódi férfi csütörtökön vett részt a BRM Fifty-Fifty Tour 1000 kilométeres versenyén.

Góz Lilla

Első alkalommal vágott neki csaknem harminc résztvevővel a maratoni távnak. – Hetvenöt óra állt rendelkezésre, hogy a túrát teljesítsük. Mi osztottuk be az időt, mikor eszünk, vagy pihenünk. Pécsről indultunk, a Mecseken keresztül Bonyhád felé Ajka érintésével át Nagykanizsára, onnan pedig Barcsra, át Horvátországba – mondta Zsiga Csaba, aki az egész verseny alatt négy órát aludt, s sok emberpróbáló terepen küzdötte át magát. – Volt, amikor reggel 4–5 fok és köd volt, napközben pedig harminc. Éjszaka volt a legnehezebb közlekednünk az elfagyott, világítás nélküli településeken – tette hozzá a fonyódi bringás. Kalandos útja volt, négyszer kapott defektet. Nem volt könnyű vizet szerezniük, sótablettára is szüksége volt. – Emberfeletti teljesítményt kívánt extrém körülmények között. Senki sem vitte utánam a csomagot, mindent magamnak kellett megoldanom – mondta el Zsiga Csaba.

Pakisztáni álbringások a határon

Horvátországban a rendőrök megállították őket, mert pakisztáni menekültek országúti versenyzőknek álcázva próbáltak átjutni a határon. – Másfél éve kezdtem intenzíven kerékpározni, teljes életmódváltáson vagyok túl, ötven kilót fogytam – mondta el a somogyi induló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában