kézilabda

2018.02.17. 20:35

Hozták a kötelezőt, őrzik a negyedik helyet

Tizenkét percig tartotta magát az MTK, a folytatásban végig vezetve magabiztos sikert aratott Nze Minko nyolc akciógóljával a Siófok, melyben három találattal nyitott az új dán igazolás Maibom. A végeredmény a hazaikra nézve hízelgő, háromnál lényegesen több van a két csapat közt.

Keszthelyi Zoltán

Hat percig nem szerzett gólt a MTK, ennek ellenére a tizenkettedik percben döntetlenre (5-5) álltak a csapatok, ám a következő tizenkettő percben lerendezte a meccset a Siófok, mely ezt az időszakot 8-2-re nyerte a francia Aoustin vezérletével, akik háromszor is betalált. A folytatásban végig vezetve hozták a kötelezőt a balatoniak, bár a második félidőben kettőre is bejöttek a kék-fehérek, sőt támadhattak az egygólos különbségért, ám ennél közelebb nem jutottak. Izgalmakat azért nem tartogatott ez a bajnoki; lefújás előtt négy és fél perccel például néggyel mentek a somogyiak.

A nem túl acélos hazaiak gyenge napot fogtak ki, igazolták miért is csak két győzelemmel állnak a bajnoki tabellán. Némileg meglepő, hogy így is „mindössze” néggyel nyertek a lányegesen gyorsabb kézilabdára képes, lényegesen jobb játékosokat felvonultató vendégek, akiknél ezúttal sem jutott szóhoz a magyar válogatott kerettag Erdősi Ildikó pedig a remekül játszó Aoustinnak is akadt hullámvölgye, ahogy Böhmének is. Az utóbbit Such két góllal ki is segítette a jobb oldalon miután neki Lars Rasmussen lehetőséget adott.  Pedig a támadójátékkal nem lehetett elégedett a tréner... A most dobott huszonnyolcnál kevesebbet bajnokin csak az Érdnek, a Győrnek és Budaörsnek dobtak, az utóbbitól meglepetésre ki is kaptak, ráadásul Golovin együttese a találkozó előtt meccsenként átlag 29,7 gólt kapott, amitől elmaradtak Nze Minkoék. A huszonnyolcból hármat vállalt a debütáló dán Maibom, aki az első félidőben hetesből, majd a fordulás után kétszer akcióból volt eredményes.

Az első harminc percben a francia világbajnok Nze Minko volt a legeredményesebb öttel, míg a honfitársa Aoustin négyszer vette be a hazai kaput, a szünet után már kevesebb somogyi gól esett, akkor is Nze Mnko lőtte a legtöbbet, hármat.

MTK Budapest – Siófok KC 25-28 (11-15)

Budapest, Elektromos csarnok, 400 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

MTK: Terenyi – Slakta 1, Karnik 3, Tóth E.3, Dakos 1, Termány 6, Szádvári 1. Csere: Hlogyik (kapus), Kovács G. 2, Gorilska 6(3), Sallai 1, Barna, Valovics 1. Edző. Golovin Vlagyimir.

SKC: Dedu – Böhme 2, Elghaoui 3, Mazák-Németh, Jezic, Nze Minko 8, Aoustin 5. Csere: Ferenczy 3, Maibom 3(1), Geiger 2, Such 2. Edző: Lars Rasmussen.

Hétméteresek: 3/2(2/2), illetve 1/1(1/1).

Kiállítások: 10(8), illetve 8(4) perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában