Röplabda NB I. nők

2017.12.17. 17:46

Játszma sem jutott női röpiseinknek

Játszma nélkül maradt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese vasárnap kora délután a Fatum-Nyíregyháza elleni hazai évzárón.

Fenyő Gábor

I. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Fotó: Muzslay Péter

Az előző szezonban a bajnoki sorozatban és a Magyar Kupában is bronzérmet szerzett Fatum-Nyíregyháza már egy nappal korábban, szombaton elutazott Kaposvárra, s még aznap edzést vezényelt számukra Horváth András edző a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornacsarnokában. Túlzás lenne azt állítani, hogy jó előjelekkel várta volna a vasárnap délutáni fellépést a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata. A brazil légiós Debora Ribeiro Araujo sérülés miatt nem léphetett pályára, és Sitkey Mariann és Harmath Zsófia sem volt teljesen rendben. A 21 éves szerb Sara Vojnic-Purcar viszont most debütált hazai pályán.

A nyitójátszmában jó darabig keményen tartotta a lépést nagy nevű ellenfelével a házigazda kaposvári együttes, ám ezután ellépett a Nyíregyháza. Csak érdekességként; a kezdőcsapatukban csupán egy magyar játékos akadt mutatóban a két-két szerb és venezuelai, valamint egy argentin légiós mellett... A második játékrészt jól kezdték ugyan a hazaiak, de a szett elején összeszedett három pontos előny a végére 10 pontos hátránnyá változott. A harmadik, utolsó felvonásban sem volt sok köszönet. Végig a vendég nyírségiek diktálták a tempót – a tavalyi riói olimpiát is megjárt argentin Josefina Fuentes Jose Fernandez és a venezuelai Nelmaria Valdez sokszor tarthatatlan volt, akárcsak a szerb Tatjana Matics – , s bár a végén négy játszma- és mérkőzéslabdát hárítottak a mieink, képtelenség volt feltartóztatni a nyíregyházi együttest.

 

A Fatum-Nyíregyháza – amelyből két rutinos válogatott játékos, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin is hiányzott – esélyeshez méltóan nyert vasárnap kora délután a somogyi megyeszékhelyen, s csoportelsőként jutott be a januárban kezdődő felsőházi rájátszásba, ahol tiszta lappal indulnak majd a csapatok.

A Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulatára idén vár még egy fellépés. Pénteken 18 órakor a Linamar-Békéscsabai RSE vendégei lesz a Magyar Kupa keretében – az első kaposvári találkozót a csabaiak nyerték 3–1 arányban –, a párharc győztese pedig a legjobb négy között folytathatja majd.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Fatum-Nyíregyháza 0–3 (–18, –15, –20)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 250 néző. V.: Vári, Adler.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Fábián F. (–), Iricanin (5), Harmath (3), Horváth A. (5), Vojnic-Purcar (9), Leidgeb (8). Csere: Csitári V. (liberó), Kanizsai (2), Sitkey (3), Lutter L. (–), Szívós I. (1). Vezetőedző: Zarka Péter.

Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco (–), Matics (10), Kalotai (8), Valdez (14), Fernandez (12), Kalicanin (7). Csere: Tóth F. (liberó), Villám (2). Vezetőedző: Horváth András.

A mérkőzés alakulása.

1. játszma: 0–2, 2–2, 5–4, 10–9, 14–15, 17–20, 18–25 (21 perc).

2. játszma: 4–1, 4–5, 9–10, 10–15, 13–20, 13–24, 15–25 (20 perc).

3. játszma: 2–5, 6–10, 9–15, 14–20, 16–24, 20–25 (23 perc).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában