Youth Fest

2018.07.13. 19:33

Jól szerepeltek a kosarasok a fesztiválon

Véget értek a küzdelmek a 14. alkalommal megrendezett Intersport Ifjúsági Sportfesztiválon, mely keretén belül idén több mint ötezer utánpótláskorú sportoló érkezett Kaposvárra.

Klein Péter

A kosarasoknál öt korosztályban hat somogyi egyesület tizenhárom csapata versengett a legjobb helyekért. Az U16-os korcsoport döntőjében a Kaposvári Kosárlabda Klub fiataljai hatalmas csatában győzték le a Bauska gárdáját. A harmadik negyed végén még a lettek vezettek, de a kaposváriak hatalmasat küzdve átvették a vezetést, s megszerezték az aranyérmet, míg az U18-asoknál szintén a KKK diadalmaskodott, a harmadik helyet pedig a Monok SE szerezte meg.

– Büszke vagyok a csapatra – fogalmazott a döntő után Vámi Bálint, a Kaposvári KK U16-os csapatának játékosa. – Mindenki mindent beleadott, nagyot hajtottunk és sikerült nyernünk. Ez a közönség támogatása nélkül nem ment volna. Nagyon jól éreztük magunkat a fesztiválon, ahol egy magyar és több ukrán csapattal is megmérkőztünk.

A legkisebb fesztiválozó korosztály alapszakaszában még egymás ellen küzdöttek a fiúk és a lányok. Előbbieknél kaposvári házidöntőt rendeztek, melyen a Gyakorló legyőzte a Toldit.

– Örülök a sikernek, mert ez az általam edzett iskolai csapat – mondta Dross Zoltán, a KASI-Gyakorló edzője. – Rangos mezőny gyűlt össze, de sikerült minden mérkőzésünket megnyerni. A srácok bírtak az egyhetes terhelést, ez a testnevelésóráknak köszönhető. A Gyakorlóban sokrétű a képzés, úszás, atlétika és labdajáték is szerepel az órákon, ez meglátszik a gyerekek kondícióján.

– Jó ez a rendezvény, mert megtöri az álmos nyarat és megtölti élettel a várost – fogalmazott Csapó Gábor, a KASI-Toldi edzője, aki 2009-ben, a fesztivál keretén belül megszervezte az együtt, egy helyen dekázás Guinness-rekord kísérletét, amin 792-en vettek részt, így sikerült megdönteni a világrekordot. – Örülök annak, hogy a kosárlabda is csatlakozott a fesztivál sportágai közé. Évről évre részt veszek a tornán az aktuális csapatommal. A döntőben izgultak a srácok, kicsit túlnőtt rajtunk a feladat, de a második hellyel is elégedettek vagyunk.

A döntők eredményeit, valamint a többi sportág összefoglalóját hétfői lapszámunkban közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában