Kézilabda NB I., nők

2018.05.24. 14:25

Lars Rasmussen elbúcsúzott a Siófok KC csapatától

A szezonzárón magabiztos sikert arattak saját közönségük előtt a balatoniak, aki ötödikként végeztek a bajnokságban. Nehézségekkel teletűzdelt, folyamatos csapatépítéssel töltött szezon volt, így mindenképp dicséretet érdemel Lars Rasmussen csapata, főleg ha hozzátesszük, hogy az előző két szezonban „csak” nyolcadik pozíció jött össze.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–Vasas SC 35–20 (19–10)

Siófok, Kiss Szilárd Aréna 700 néző. Vezette: Marton, Szabó.

Nagy munka és sok idő volt, míg a siófokiak felkerültek Európa kézilabda térképére, ahonnan egy dán edző, Christian Dalmose irányításával azonnal le is kerültek onnan, most viszont egy újabb dán tréner, Lars Rasmussen az, akivel visszakerültek oda. A szezonzárón a nem véletlenül skandálták a szurkolók a szakvezető nevét, aki a siker ellenére távozik.

A Vasas elleni találkozó nem tartogatott sok izgalmat, emlékezetes leginkább a saját nevelésű 17, illetve 18 éves Takács Eszter és Bozsok Dóra találata miatt marad, akinek ez volt az első az élvonalban.

 

Nem kérdéses, hogy sikerként kell értékelni ezt az ötödik helyet, hiszen példa nélküli, ami ebben a szezonban Siófokon történt. Egymás után estek ki a játékosok, előbb Perianu, Janjusevic, aztán Gnabouyou, majd Damnjnanovic. Folyamatos csapatépítéssel telt a szezon, hisz a kiesők pótlására érkezett Maibom és Geiger, akiknek meg kellett találni a helyét.

A nagy négyes mellett rendszerint Erdősi sem volt harcképes, vagy elég Gercsó Nóri „rehabilitálására” gondolni, hogy a kapusokról is beszéljünk és akadt, amikor épp a védekezés alappillére, Mazák-Németh sem állt Lars Rasmussen rendelkezésére. A nehézségek viszont nem szétforgácsolták, hanem épp összekovácsolták a társaságot. A Magyar Kupa négyes döntő pedig a szezon legemlékezetesebb pillanatait hozta. Az elődöntőben három hetesük, azaz három esélyük volt arra, hogy a klub történetének egyik legnagyobb sikerét elérve kupadöntőt játszanak. A büntetőkkel azonban, ahogy az egész szezonban, akkor is meggyűlt a baja Nze Minkoéknak. Ha ezek a hetesek jobban mennek...

 

A Vasas elleni találkozó lefújása után kisebb ünnepség zajlott, a klub elbúcsúztatta távozó játékosait Gercsó Nórát, Ferenczy Fruzsinát, Camilla Maibomot, Szemerey Zsófiát és Erdősi Ildikót, illetve a játékkal szezon közben felhagyó Pastrovics Melindát. Erdősi a „rangidős” az említettek közt, hisz hat évet töltött Siófokon, ahol azon kevesek egyike tudott lenni, akik a magyar válogatottba is beverekedte magát.

A játékosok mellett a szakmai stábtól is elköszöntek, miután Antoni Parecki és Lars Rasmussen is elhagyja a klubot. Utódja, Tor Odvar Moen már a Vasas elleni szezonzáron is itt volt Siófokon. Lars Rasmussen edzőt visszatérve: egy pulival lepte meg őt a klub vezetése az itt töltött munka emlékeként. A tréner pedig a Rambo nevet adta a kiskutyának, vélhetően nem véletlenül.

Siófok KC: Dedu – Böhme 5, Geiger 4, Nze Minko 9, Jezic 7, Maibom 3, Sárosi. Csere: Szemerey (kapus), Mazák-Németh, Elghaoui 4, Ferenczy, Perianu 1, Takács E. 1, Bozsok 1, Barkóczi. Edző: Lars Rasmussen.

Vasas SC: Győri – Arany 1, Mester, Hanusz 2, Kuczora 3, Becséri 1, Fekete 1. Csere: Tzintzis (kapus), Rózsa 3, Pados, Németh M 3., Szecsődi 5(1), Varjú 1. Edző: Varga Márta.

Kiállítások: 4, illetve 10(2) perc.

Hétméteresek: 3/1 (1/0), illetve 3/1 (2/0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában