női röplabda

2017.12.21. 19:05

A legjobb csapatok társaságában rajtolhatnak januárban

Gyaníthatóan könnyebb – és közelebbi – évzárót is el tudtak volna képzelni az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulatának a tagjai. Pénteken 18 órakor Békéscsabán szólítják őket pályára a Magyar Kupa keretében.

Fenyő Gábor

A kupapárharc első mérkőzését – amelynek a tétje a négy közé jutás – majd egy hónapja, még novemberben játszották a somogyi megyeszékhelyen, s a Linamar-Békéscsabai RSE együttese nyert 3–1-re. A visszavágót azért csak most rendezik, mert a csabaiaknak meglehetősen sűrű volt a programjuk; a Bajnokok Ligájából átkerültek a CEV Kupába, s a MEVZA-sorozatban is szerepelnek.

A Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata jó első félévet zárhat. A bajnoki sorozatban hét fellépését vette sikerrel, s háromszor maradt alul, míg a Magyar Kupában két győzelem és egy vereség a mutatójuk. A csapat az egyik feladatát már teljesítette: a felsőházban, azaz a legjobb hat között kezdhetik majd januárban a rájátszást. A fő cél, hogy a következő bajnoki idényben is a legjobb hat csapatot tömörítő Szuper Ligában szerepelhessenek majd.

A kaposvári együttes – egészen a legutolsó bajnoki találkozójáig, amikor is a Fatum-Nyíregyházát fogadták – a vesztes mérkőzésein sem maradt szett nélkül. A nyírségiek törték meg ezt a sorozatot, s van rá sansz, hogy pénteken este a Viharsarokban sem jön össze a játszmanyerés.

A békéscsabai egylet nehezebb és sűrűbb féléven van túl, s minden bizonnyal már ők is nagyon várják az év végét. Tudat alatt talán már nem figyelnek annyira, kevésbé koncentrálnak a meccsre. Így esetleg meg lehet(ne) őket lepni, de tegyük hozzá gyorsan, a szettrablás is nagy bravúr lenne.

Kotormán Rékát is díjazták Budapesten

A Magyar Röplabda Szövetség hagyományos budapesti évzáró gáláján több olyan díjazott is volt, aki a somogyi megyeszékhelyről indult, illetve anno kaposvári színekben szerepelt. Az év leány utánpótláskorú röplabdázójának megválasztott, Nyíregyházán játszó Kotormán Réka pályafutása nálunk kezdődött, míg a legjobb férfi strandröplabdapáros tagjai, Bagics Balázs és Nacsa Gábor egy időben a Fino egyletét erősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában