rg

2018.03.21. 11:34

Dobogóra állhattak az Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztikázói

Kitettek magukért a Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztikázói a Budapesten rendezett VIII. Viktória-kupán. A két napos, több száz sportolót felvonultató nemzetközi ritmikus gimnasztikaversenyen remek somogyi eredmények születtek.

Kun Zoltán

– Összesen harmincöt éremmel gazdagabban térhettünk haza a versenyről – nyilatkozta a viadalt követően Balogh Orsolya, a Lovasakadémia SC vezetőedzője. – A legkisebbeknél, vagyis a 2010-es születésűeknél Kolics Holli nyerte az összetett verseny mellett a szabad gyakorlatokat is. Varga Maja karikával lett kupagyőztes, míg szabaddal és összetettben bronznak örülhetett. A 2009-esek között Csernák Mirjam szabaddal, karikával és összetettben is a dobogó második fokára állhatott.

– A 2007-esek mezőnyében Miklós Míra lett aranyérmes összetettben és labdával is – tette hozzá. – Bátori Lili karikával lett első, a labdagyakorlatot követően ezüstérem került a nyakába. Ibrix Lilla egy összetett bronzéremmel és egy karika ezüstéremmel gazdagodott. A 2006-osoknál Bajsz Babett labdagyakorlata bronzérmet érdemelt, összetettben a negyedik helyen zárt. Szombathelyi Zsófia a 2005-ösök népes mezőnyében nyert két ezüstérmet.

– A 2004-esek és 2003-asok mezőnye igen népes és erős volt, itt huszonöten indultak – hangsúlyozta Balogh Orsolya. – Náluk Fülöp Kitti egy labda arannyal és egy összetett ezüsttel gyarapodott. Felden Petra összetett harmadik helyen zárt, buzogánnyal a második legmagasabb ponttal jutalmazták. Gyenesei Fanni és Kulcsár Adrienn labdagyakorlata holtversenyben bronzérmet ért. Németh Szonja ugyanitt az összetett hatodik helyen végzett. Kirkovits Dorottya tavalyhoz képest egy kategóriát ugrott, és itt is bizonyította tehetségét. Összetettben és labdával bronzérem, buzogánnyal ezüstérem került a nyakába.

Az I. osztály versenyeiben Borbély Kata két arany- és egy ezüstérmet nyert szalaggal és összetettben. Csapattársa, Farkas Júlia a labdagyakorlatokban lett aranyérmes, e mellé két ezüstöt gyűjtött összetettben és szalaggal. A serdülőknél Szerafin Gréta élete első kötélversenyén ezüstérmes lett. Összetettben a negyedik helynek örülhetett. Király Gréta az idén lépett fel az I. osztályba és első versenyén az ötödik helyen zárt.

A Lovasakadémia SC sportolóit Balogh Orsolya, Feitner Bernadett, Oláh Dóra és Boros Ninetta készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában