Megye I., II., III., és IV.

2017.09.22. 08:04

Mennyei Megyei: az utolsót fogadja az első

A hetedik körrel folytatódik a hétvégén a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az egyre jobb formába lendülő Csurgó azt a Babócsát fogadja szombaton délután, amely pontot tett a Balatoni Vasas veretlenségi sorozatára.

Fenyő Gábor

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

Szombat – 16 óra:

Csurgó–Babócsa

Az első három forduló után még pont nélkül állt a Csurgó. A negyedik körben aztán Balatonkeresztúron megszerezte első pontját a csurgói társulat, majd ennek örömére legyőzték a Toponárt, legutóbb pedig Karádról is elvitték mindhárom bajnoki pontot.

– Hazai pályán csakis a győzelem lehet a célunk, még akkor is, ha a Babócsa jobb erőkből áll, s többre hivatott a bajnoki tabellán jelenleg elfoglalt hetedik helynél. Egyszóval kemény ütközetre számítok – mondta tömören Beke Lajos, aki immár bő három évtizede, egészen pontosan 1984 óta tartozik a Csurgó kötelékébe előbb játékosként, majd az ifi, illetve a nagycsapat trénereként.

A Toponár ellen kiállított Tóth Szabolcs eltiltása lejárt, így újra elfoglalhatja a helyét a védelemben. Miután sem sérült, sem pedig beteg nincs a keretben, így elvileg mindenki hadra fogható Csurgón. A jelek szerint sikerült megtalálni a nyáron Nagyatádra igazolt házi gólkirály – az előző szezonban 24 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját – Kovács Krisztián utódját. A saját nevelésű Rozsi Kornél még csak 16 éves, vagyis serdülő, de már hat gólnál jár.

Az első hat kör után pontosan ötven százalékos – három győzelem és ugyanennyi vereség – a babócsai mérleg, ám ez a mutató igencsak csalóka.

– Mindjárt a bajnokság elején találkoztunk a nagyokkal. A Nagyatáddal és a Balatonlellével idegenben játszottunk, legutóbb hazai pályán pedig pontot tettünk a Balatoni Vasas veretlenségi sorozatára; vagyis a jelenlegi állás szerint a három dobogóson már túl vagyunk – mondta elöljáróban Horváth Péter, a Babócsa játékosedzője. – Egyedül csak az újonc Somogysárd elleni pontok hiányoznak, ahol a spori három 11-est is befújt ellenünk. Ami a szombati csurgói fellépésünket illeti, nem lesz egyszerű. Beke Lajos jó munkát végez a dél-somogyi kisvárosban, az elmúlt években pedig rendre szenvedtünk Csurgón.

A házigazda csurgóiakhoz hasonlóan a babócsaiak játékosedzője, Horváth Péter is valamennyi játékosára számíthat a hétvégi bajnokin.

Szombat – 16 óra:

Balatoni Vasas–Magyaregres

Babócsán ért véget a Balatoni Vasas veretlenségi sorozata. Ha versenyben akarnak maradni a bajnoki címért zajló versenyfutásban, hazai pályán mindenképpen be kell(ene) gyűjteniük a pontokat az ellen a Magyaregres ellen, amely legutóbb hazai pályán egy ötöst kapott a Lellétől.

Szombat – 16 óra:

Balatonlelle–Tab

Az utolsó helyezett együttest fogadja az éllovas. Gyanítható, hogy a meccs után is százszázalékos marad a bajnoki címvédő lellei egylet.

Szombat – 16 óra:

Marcali–Nagyatád

Meglepetés lenne, ha a Lelléhez hasonlóan szintén százszázalékos Nagyatád ne hozná el mindhárom pontot Marcaliból.

Szombat – 16 óra:

Kadarkút–Somogysárd

A két újonc összecsapásán a Kadarkút (lesz) a házigazda, ellenben a Smogysárd az esélyesebb.

Vasárnap – 16 óra: Fonyód–Toponár

A Toponár gyűjtött eddig eggyel több pontot, ám a Fonyód játszik otthon, ráadásul eltiltások miatt – két hete Csurgón három, legutóbb a Segesd elleni hazai bajnokijukon pedig két játékosukat állították ki – igencsak foghíjas lesz a toponári alakulat.

Vasárnap – 16 óra:

Segesd–Karád

A házigazda Segesd tűnik esélyesebbnek. Azt azért tegyük hozzá, hogy a Karádban jóval több van annál, mint amit a bajnoki tabellán elfoglalt helyezése tükröz.

Vasárnap – 16 óra:

Nagybajom–Balatonkeresztúr

Borítékolható, hogy a Balatonkeresztúr nem vasárnap Nagybajomban fogja tovább gyarapítani pontjainak a számát.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Kuti Richárd (Somogysárd) 11 gól, 2–3. (holtversenyben) Bohata Ádám (Balatonlelle) és Turós Viktor (Balatoni Vasas) 7–7 gól, 4–6. (holtversenyben) László Balázs György (Segesd), Mester Gellért (Balatoni Vasas) és Rozsi Kornél (Csurgó) 6–6 gól.

Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság (kezdés 16 órakor)

Északi csoport (5. forduló)

Szombat: Zamárdi–Lengyeltóti.

Vasárnap: Balatonberény–Balatonszemes, Balatonszárszó–Balatonszabadi, Öreglak–Kéthely, Buzsák–Balatonföldvár, Somogyvár–Somogyjád.

Déli csoport (6. forduló)

Szombat: Tarany–Kaposfüred, Barcs–Kiskorpád.

Vasárnap: Juta–Somogyudvarhely, Kaposfő–Böhönye, Csokonyavisonta–Hetes, Mezőcsokonya–Csököly. A Kaposmérő csapata szabadnapos lesz.

Mesterlövészek

Északi csoport: 1. Vörös Balázs Róbert (Balatonberény) 7 gól, 2. Kolosi Ferenc Dénes (Somogyjád) 6 gól, 3. Marci Róbert (Lengyeltóti) 4 gól.

Déli csoport: 1. Decsi Richárd (Hetes) 10 gól, 2. Tóth Tamás (Böhönye) 8 gól, 3. Pandur Ádám (Barcs) 6 gól.

Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság (kezdés 16 órakor)

Északi csoport (6. forduló)

Vasárnap: Kisbárapáti–Somogyszil, Törökkoppány–Bodrog, Szőlősgyörök–Osztopán. A Mernye csapata szabadnapos lesz.

Déli csoport (5. forduló)

Vasárnap: Lábod–Szabás, Gyékényes–Inke, Homokszentgyörgy–Berzence.

Mesterlövészek

Északi csoport: 1–2. (holtversenyben) Fehér József (Bodrog) és Horváth László (Osztopán) 5–5 gól, 3–6. (holtversenyben) Szűcs Kornél (Bodrog), Hetesi Zoltán (Bodrog), Albert László (Kisbárapáti) és Borsi László Bálint (Szőlősgyörök) 4–4 gól.

Déli csoport: 1. Farkas Richárd (Homokszentgyörgy) 5 gól, 2–4. (holtversenyben) Vangyia Csaba (Homokszentgyörgy), Vida Patrik (Inke) és Zákányi Sándor (Szabás) 4–4 gól.

Megyei IV. osztályú labdarúgó-bajnokság (kezdés 16 órakor) – az 5. forduló párosítása

Kapos csoport

Szombat: Taszár–Zimány.

Vasárnap: Somogybabod–Andocs, Orci–Szentgáloskér, Kazsok–Gamás. A Kaposfüred II./Somodor csapata szabadnapos lesz.

Balaton csoport

Szombat: Ádánd–Balatonszárszó II./Kötcse.

Vasárnap: Balatonendréd–Balatonszentgyörgy, Balatoni Vasas II./Ságvár–Kapoly, Nágocs–Látrány, Bálványos–Balatonújlak. A Nagyberény csapata szabadnapos lesz.

Rinya csoport

Szombat: Mezőcsokonya II.–Kaposszerdahely.

Vasárnap: Tapsony–Bárdudvarnok, Somogyszob–Görgeteg, Somogyjád II./Alsóbogát–Mike, Kutas–Kaposújlak.

Mesterlövészek

Kapos csoport: 1. Orsós József (Zimány) 8 gól, 2. Kazár Martin József (Somodor) 5 gól, 3–4. (holtversenyben) Hadnagy Márton (Somodor) és Major Péter (Somodor) 4–4 gól.

Balaton csoport: 1. Rajkai Krisztián (Balatonszentgyörgy) 5 gól, 2–5. (holtversenyben) Tefner Attila (Balatonszárszó II./Kötcse), Gergő Patrik (Balatonújlak), Kovács Bálint (Balatonendréd) és Nagy Péter (Kapoly) 4–4 gól.

Rinya csoport: 1–2. (holtversenyben) Nemes Dániel (Bárdudvarnok) és Szellák Bálint (Somogyszob) 4–4 gól, 3–7. (holtversenyben) Csáki Zoltán (Bárdudvarnok), Rózsa Milán (Bárdudvarnok), Kővári Sándor (Somogyszob), Jutai Tamás László (Kaposszerdahely) és Kiss Dávid (Mike) 3–3 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában