kézilabda

2017.10.19. 18:19

Nagy csatában verte a Csurgó a Budakalászt

Nagyon értékes két pontot szerzett a Csurgói KK alakulata, amely nagy csatában végül két góllal legyőzte a Cyeb-Budakalász csapatát.

Huszár Hajnalka

A házigazda csurgói együttes mindenképpen feledtetni szerette volna a hétvégi, meglehetősen siralmas horvát produkcióját. A Budakalász nem a rossz csapatok közé tartozik, így aztán kiélezett, parázs hangulatú összecsapásra lehetett számítani.

A vendégek kezdték meg a gólgyártást, ám a hazaiak gyorsan válaszoltak, s jó darabig fej-fej mellett haladt a két együttes. Az első játékrész közepén Cehte vitte hátán a csapatot: egymás után háromszor is bevette Váczi kapuját, így a kettős emberelőny ellenére sem tudott meglépni a Budakalász. Bartucz bravúrjai is kellettek, ám szerencsés gólokkal a vendégek vonulhattak két gólos előnnyel pihenőre.

A második játékrészt a Csurgó kezdte jobban, s Vasics góljával a vezetést is sikerült átvenni. A vendégek nem hagyták annyiban a dolgot, s lendületes játékukkal ismét magukhoz ragadták a vezetést. Ekkor a házigazda csurgóiak is nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, így egészen az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat kerül majd ki győztesen az ütközetből. A végjáték a Csurgóé volt, amely így nagyon fontos két bajnoki pontot könyvelhetett el.

Mestermérleg

Bencze József: – Egy nagyon jól összerakott Budakalászt sikerült legyőznünk. Nem játszottunk jól, de a második félidőben magasabb fokozatba kapcsoltunk, így sikerült átvennünk a vezetést, amelyet már végig

meg is tartottunk. Nagyot küzdött a csapat, a fiúk felszántották a pályát. Ebben a helyzetben a győzelem volt a legfontosabb.

Forgács Gyula: – Remek mérkőzést játszottunk. Többször is úgy éreztem, hogy a kezünkben van a meccs, ám a hazaiak mindig feljöttek. Volt egy öt perces rövidzárlatunk, ami megbosszulta magát. A meccs végét sajnos nagyon elszúrtuk, így aztán pont nélkül maradtunk Csurgón.

Csurgói KK–Cyeb-Budakalász 34–32 (14–16)

Csurgó, idősebb Sótonyi László Sportcsarnok, 600 néző. V: Horváth, Marton.

Csurgói KK: Bartucz – Varjú (1), De Oliveira, Vasvári, Mikita (3), Hanusz (5), Jerebie (2). Csere: Balogh T. (kapus), Gazdag (5/1), Cehte (7), Szeitl (1), Radjenovics, Tóth A., Géczy, Vasics (8/2), Ferreira (2). Megbízott edző: Bencze József.

Cyeb-Budakalász: Váczi – Tóth Á. (3), Leimeter (5), Mazák (2), Nagy B. (7/2), Berggren, Bohács (6). Csere: Tamási (kapus), Fekete, Czina, Nemes, Reznícek (3), Koncz (4), Sutka, Boros, Sinkovits (2). Vezetődző: Forgács Gyula.

Kiállítások: 14, illetve 14 perc.

Hétméteresek: 5/3, illetve 4/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában