KOSÁRLABDA NB I./FÉRFIAK

2018.08.15. 18:07

Nincs pardon: ha valaki rosszul teljesít, akkor jön az ötödik légiós

Jövő márciusban költözik a Kaposvár Arénába a KKK, a feladat pedig adott: új szurkolókat szerezni és megtölteni a lelátót. Márpedig ez csak úgy lehetséges, ha jól és eredményes játszik a csapat.

Fenyő Gábor

Bár a Kaposvári KK kosarasai – mármint a magyar játékosok – már hétfő óta dolgoznak a Fekete Ádám, Filipovics Gordan edződuó irányításával, a „hivatalos” szezonnyitó szerdán volt. Hatan köszöntek el a nyáron, akiknek a pótlására (eddig) négyen érkeztek, s az utánpótlás korú Puska Bence is a nagyokkal együtt készül.

– Délelőttönként futunk és kondizunk, azaz az erőnlétet alapozzuk meg, míg délutánonként a csarnokban edzünk. Azért dolgozunk, hogy ott legyünk majd a rájátszásban, azaz a nyolc között, ám az igazi az lenne, ha be tudnánk valahogy férkőzni az első öt, hat közé. A csapat összeállt; még egy külföldi irányító érkezik majd hozzánk – mondta elöljáróban Fekete Ádám vezetőedző.

– Valamikor márciusban kezdődik majd a középszakasz, s akkor már az új sportcsarnokban, a Kaposvár Arénában játszunk – folytatta Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke. –. Hosszú lesz a bajnokság – még júniusban is lesznek meccsek –, amit 5–6 emberrel egyszerűen képtelenség lenne végig vinni. Olyan csapatot szeretnék látni a pályán, amelyben mindenki odateszi magát, a maximumot hozza ki magából; vagyis az előző szezonnál sokkal több kell. Négy idegenlégióssal rajtolunk, s ha valaki nem jól teljesít, nincs pardon: jön az ötödik is. Vissza kell szereznünk a presztízsünket, ami az elmúlt években megkopott. Csak úgy tudjuk megtölteni majd a Kaposvár Arénát és új szurkolókat szerezni, ha jól játszunk és eredményesek vagyunk. Mindenkivel két éves szerződést kötöttünk, ami azt jelenti, hogy nem csak ebben az idényben gondolkodunk, hanem egyben már elkezdtük lerakni a jövő csapatának az alapját.

Bár az együttes – egyelőre még az idegenlégiósai nélkül – még csak most kezdte meg a nyári alapozást, már véglegesnek tekinthető a felkészülési program. A Kaposvári KK augusztus 29-én Zalaegerszegen mutatkozik majd be; a zárt kapus mérkőzésről még hiányozni fognak a légiósok, akik szeptember első napjaiban csatlakoznak majd. Szeptember 7-én és 8-án Pécsre a PVSK Kupára hivatalosak, ahol a házigazdák mellett a Naturtex-Szegedi TE-Szedeák és a horvát Eszék alkotja majd a mezőnyt. Rá egy hétre lesz Pakson az ugyancsak két napos Morgen Ferdinánd emléktorna, ahol az Alba-Fehérvárral és egy külföldi csapattal, a Turi Svitavy nevű együttessel találkoznak. Szeptember 19-én Székesfehérvárra utazik a társaság, ahol az Alba vendégei lesznek. A szurkolók szeptember 22-én és 23-án láthatják majd először hazai pályán a kedvenceiket: az immár VIII. Orosz László-emléktornán a Pécsi VSK-Veolia, a Zalakerámia ZTE KK és a Naturtex-Szegedi TE-Szedeák társaságában lép majd pályára a kaposvári alakulat.

Ez lesz egyben a bajnoki főpróba is, lévén szeptember utolsó hétvégéjén megkezdődik a maratoni hosszúságú, egészen júniusig tartó bajnoki pontvadászat. A Kaposvári KK a fővárosban az újonc TF vendége lesz; a félreértések elkerülése végett arról a Tehetséges Fiatalok nevű csapatról van szó, amely az előző szezonban még egy osztállyal lejjebb vitézkedett.

A játékoskeret: Hock Gergő, Halász Ákos – irányítók; Hendlein Roland, Baki Gergely, Bogdán Benedek, Kocsis Zalán, Puska Bence, Ivan Lilov (bolgár), Toney McCray (amerikai) – bedobók; Harazin Tamás, Marko Spica (szerb-magyar) – centerek.

Érkeztek (4): Halász Ákos – irányító (Egis-Körmend); Harazin Tamás – center (Pécsi VSK); Ivan Lilov (bolgár) – bedobó (legutóbb a Debreceni EAC csapatában játszott); Toney McCray (amerikai) – bedobó (legutóbb a Bp. MAFC csapatában játszott).

Az utánpótlásból került fel (1). Puska Bence – bedobó.

Távoztak (6): Tóth Péter – irányító (Alba-Fehérvár); Papp Péter – bedobó (Zalakerámia ZTE KK); Filipovity Péter – bedobó (az Amerikai Egyesült Államokban játszik és tanul tovább); Tomislav Ivosev (szerb-magyar) – bedobó (?); Christopher Dunn (amerikai) – irányító (?); Sterling Gibbs (amerikai) – bedobó (?).

A szakmai stáb. Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan. Erőnléti edző: Fehér Iván. Videóelemző: Pöttendi Gábor. Gyuró: Horváth Tamás. Gyógytornász: Fekete Judit. Technikai vezető: Polczer Kata.

Két válogatott külföldre igazolt

Túlzás lenne azt írni, hogy látványos játékosmozgás lett volna a nyáron a hazai férfi kosarasfronton. Két válogatott játékos vette külföld felé az irányt; Keller Ákos (Alba-Fehérvár) Franciaországban, Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely) pedig Spanyolországban folytatja a pályafutását. Az ezüstérmes szombathelyi együttes mestere, Szrecsko Szekulovics – aki korábban Kaposváron is dolgozott – az új szezonban a Paksi Atomerőmű SE csapatát vezényli majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában