Röplabda Challenge Kupa

2017.11.22. 22:28

Összedőlt a pulpitus a játékvezető alatt a Fino meccsén

A kecskeméti rangadó után a szlovák bajnok VKP Bystrina SPU Nitra csapatával szemben is alulmaradt a Challenge Kupa első felvonásán a házigazda Fino Kaposvár társulata, ám a tovább jutás még nem dőlt el.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–VKP Bystrina SPU Nitra 3–2 (–17, 18, 21, –22, –12)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V.: Ewald (német), Niewiarowska (román).

Amilyen magabiztosan kezdett a Fino Kaposvár a szlovák bajnok ellen, olyan gyatra volt a folytatás a nyitójátszmában. Az elején gyorsan öt pontos előnyt szerzett a házigazda kaposvári alakulat, ami a szett végére nyolc pontos hátránnyá változott... A vendég nyitraiak minden labdát összeszedtek, jól és hatásosan nyitottak, ugyanakkor a házigazdák többször is hibáztak. Ha jól számolta a krónikás, csak a nyitó felvonásban öt nyitást sikerült elszúrni, ponttal ajándékozva így meg az ellent.

A második játszmában szinte végig a Fino Kaposvár csapatánál volt az előny, Keen Cameron ászai pedig azt jelentették, hogy meg van az egyenlítés. A kaposvári együttes karmestere csak ebben a felvonásban hármat engedett el, a meccs végére pedig hat ászig jutott.

A folytatásban is a házigazda kaposváriak irányították a játékot – ifjabb Nagy Péter fontos és sok pontot szerzett, a bolgár légiós Nikolov Galin is nem egyszer szaggatta a parkettet, a hálónál pedig Vajda Tamás jeleskedett –, így a Fino Kaposvár került előnybe.

A negyedik játékrész aztán ismét a szlovákoké volt, akik az elejét nem számítva végig diktálták a tempót. Közben Horváth Kristófot Bögöly Gábor váltotta a pályán a Fino Kaposvár együttesében, az állandó felzárkózás pedig a jelek szerint felemésztette a kaposvári alakulat erejét.

A mindent eldöntő ötödik, rövidített játékrész is több mint 20 percig tartott, miután egy kisebb szünetet kellett közbeiktatni. Továbbra is a szlovákok irányították a játékot, s amikor 10–7 arányú vendég vezetésnél Demeter György, a Fino Kaposvár mestere időt kért, a bírói pulpitus is megadta magát. Az állvány egyik lába eltörött, ám egy gyors forrasztással sikerült orvosolni a bajt. Addig a két csapat – közel két órányi játék után – jobb híján újra elkezdett bemelegíteni.

 

Eleinte úgy tűnt, hogy a kényszerszünet a szlovákokat zavarta meg jobban, lévén a csereként érkezett Szabó Bence remek nyitásainak (is) köszönhetőn sikerült egyetlen pontnyira felzárkózni. A szlovákok azonban nem hagyták annyiban a dolgot, Nagy József hálóban landoló nyitása pedig a 130 percig (!) tartó ütközet végét jelentette.

A hétvégén, vasárnap 17 órakor a Sümeget fogadja bajnoki mérkőzésen a Fino Kaposvár társulata. A jövő szerdán esedékes nyitrai visszavágóra aligha lehet gyakorolni majd ezen a találkozón, ám egy kicsit fújni, lazítani talán igen. A szlovákoknál az előny, de a párharc még nem dőlt el.

– A negyedik játszmára sajnos elfáradtunk, a szlovákok pedig éltek a lehetőséggel. Természetesen nem adjuk fel: egy hét múlva Nyitrán a visszavágón újra nekiveselkedünk – mondta a találkozó után Demeter György, a Fino Kaposvár mestere.

Fino Kaposvár: Keen (8), Nikolov (16), Nagy J. (8), ifjabb Nagy P. (22), Horváth K. (6),, Vajda T. (11). Csere: Pápai P. (liberó), Bögöly (2), Szabó B. (–). Vezetőedző: Demeter György.

VKP Bystrina SPU Nitra: Zatko (2), Wawrzynczyk (19), Hornik (13), Rehák (24), Menner (18), Kasper (5). Csere: Hupka (liberó), Porubsky (2), Gera (–), Malina (–), Holly (–). Vezetőedző: Marek Kardos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában