Rákóczi-igazolás

2017.07.23. 08:30

Rajczi: próbálok a csapat vezéregyénisége lenni

Ismét visszatért nevelőegyesületéhez Rajczi Péter. A korábbi tizenegyszeres válogatott és gólkirály immár harmadik alkalommal húzhatja magára a Kaposvári Rákóczi FC zöld-fehér szerelését.

Klein Péter Nándor

Rajczi Péter először 1997 és 2003 között, majd másodszor a 2014/2015-ös szezonban szerepelt a Kaposvári Rákóczi FC csapatában. Az Olaszországot és Angliát is megjárt támadó most újra visszatért a somogyi megyeszékhelyre.

–Miért döntött a visszatérés mellett?

– Mindenképp szerettem volna eljönni Kisvárdáról – nyilatkozta lapunknak a lengyeltóti születésű Rajczi Péter. – Az volt a tervem, hogy budapesti vagy a közeli csapatnál, esetleg Kaposváron folytatom a pályafutásomat. Végül úgy adódott, hogy visszatértem, pedig több ajánlatom is volt a másodosztályból. A Rákóczinál, ahol a feljutás az elsődleges cél a következő szezonban, egy hosszabb távú tervet vázolt fel elém a vezetőség. Az első két évben játékosként, majd sportvezetőként számítanak rám. Jelenleg a Testnevelési Egyetem sportmenedzser mesterszakát végzem, melyet egy év múlva fogok befejezni.

– Már több edzőmérkőzésen is túl van az együttes. Ezek, valamint az eddigi tapasztalatai alapján milyen szezonra számít?

– Egyértelmű favoritjai vagyunk a bajnokságnak, hiszen már most is minden téren erős csapatot alkotunk. Remélem, tovább erősödünk és egységesedünk a rajtig. Addig van még pár hetünk, biztos vagyok benne, hogy megfelelően összecsiszolódunk és begyakoroljuk a játékrendszereket, valamint az edző is összerakja a számára megfelelő keretet. Próbálok vezéregyéniség lenni a pályán és az öltözőben is, de ami a legfontosabb, hogy egységesek legyünk és magabiztosan jussunk fel a másodosztályba.

– Az előző szezonban Kisvárdán szerepelt, s csak az utolsó fordulóban elszenvedett vereség miatt nem jutottak fel az NB I.-be. Csalódásként élték meg?

– Nagy csalódás nem érte a klubot, mivel előzetesen a harmadik hely volt célkitűzés. Kisvárdán jelenleg is épül a stadion és csak jövő tavasszal lesz kész, így nem biztos, hogy szerencsés dolog lett volna feljutni és Debrecenben játszani a hazai meccseket. Kisvárda sajátossága, hogy egy összetartó város, ahol szeretik a sportot, s pont az lett volna a lényeg, hogy helyben játsszon a csapat, ahová minden szurkoló el tud jutni. Nyilván megpróbáltuk megnyerni az utolsó meccset, mert lehet, hogy a soron következő szezonban nem lesz ilyen lehetősége a kisvárdai csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában