Megyefoci előzetes

2017.10.19. 16:47

Rengeteg hiányzó várható a Nagybajom–Karád ütközeten

Az ADAMA megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi 11. fordulójában a mezőny első feléhez tartozó, legutóbbi két bajnoki fellépésén ikszelt Nagybajom azt a Karádot fogadja, amely legutóbb „elgázolta” a Toponárt.

Fenyő Gábor

A 11. forduló párosítása

Vasárnap – 14.30 óra:

Nagybajom–Karád

– Legutóbb hazai pályán a Marcali ellen csak egy pontot tudtunk otthon tartani, s nagyon hiányzik a másik kettő – kezdte Bőzsöny János, a Nagybajom mestere. – A jövő hétvégén Balatonlellére utazunk, utána a Babócsát fogadjuk, majd a Balatoni Vasas vendégei leszünk. Nagyon kemény és nagyon fontos mérkőzés előtt állunk; egy olyan karádi csapat lesz az ellenfelünk, amely jó játékerőt képvisel, s abszolút nem reális a tabellán elfoglalt helyük. Legutóbb azt a Toponárt küldték haza hat góllal, amellyel előtte mi döntetlent játszottunk.

A nagybajomi együttesből Laki Olivér és Kuckó Márk biztosan hiányozni fog, ugyanis mindketten kimentek Angliába dolgozni. Tovább tetézi a gondokat, hogy öt egyetemistájuk is van, akik Budapesten és Pécsen tanulnak, s heti egy, jobb esetben két edzésen tudnak részt venni.

– A legutóbbi Toponár elleni kiütéses győzelemből kell erőt merítenünk a folytatásra. Nagyon bízunk abban, hogy nem csupán egyszeri fellángolásról van szó, hanem valóban elkezdünk kijönni a gödörből. Vasárnap Nagybajomba is úgy megyünk, hogy jó lenne pontosan hazatérni – mondta Nagy László, a Karád elnöke.

Ami egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak, lévén több kulcsjátékos is hiányzik. Hadaró Roland a Nagybajom ellen tölti le a három mérkőzésre szóló eltiltását, a két mesterlövészt, a tavalyi házi gólkirály Szőnyi Patrikot és Balása Eriket viszont csak a tavasszal, annak is a második felében láthatjuk majd újra a pályán, mivel mindkettőjük térdét megműtötték.

Szombat – 14.30 óra:

Balatoni Vasas–Kadarkút

Az előző forduló legvaskosabb meglepetéséről az újonc Kadarkút gondoskodott, miután hazai pályán legyőzte a bajnoki címvédő Balatonlellét. Vajon mire mennek annak a Balatoni Vasasnak a műfüves otthonában, amely legutóbb a másik jól szereplő újonc, a Somogysárd otthonából hozta el mindhárom pontot?

Balatonlelle–Marcali

Az edzőváltáson átesett Marcalinak – Kőrösi András a továbbiakban már csak játékosként szolgálja klubját – kevés az esélye arra, hogy pontot fogjon Lellén.

Csurgó–Somogysárd

A sárdiak eddig négy ponttal gyűjtöttek többet, mint a Csurgó. Viszont utóbbi játszik hazai pályán.

Vasárnap – 14.30 óra:

Toponár–Babócsa

Az előző körben hatalmas zakóba futott bele Karádon a Toponár, a Babócsa pedig saját otthonában maradt alul egy góllal a Balatonkeresztúrral szemben. A hazai pálya (előnye) döntő lehet, a toponári alakulat pedig győzelme megelőzné a Babócsát a tabellán.

Balatonkeresztúr–Magyaregres

Az utolsó öt bajnokijából négyet behúzott a Keresztúr. A meglepetés kategóriába tartozna, ha jutna pont a Magyaregresnek.

Fonyód–Tab

Szorgosan gyűjtögeti a pontjait az újonc fonyódi együttes – legutóbb Magyaregresen nyertek –, de a Tab is megkezdte a felzárkózást: az utolsó két fellépésükön hat pontot gyűjtöttek be. Olyan meccs, amelyen bármilyen eredmény előfordulhat.

Segesd–Nagyatád

Szomszédvárak csatája. A Segesd eddigi eredményei tiszteletet parancsolnak, a Nagyatád célja viszont a bajnoki cím. Vajon fel tudják-e tartóztatni Segesden a nagyatádi armadát?

 

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Kuti Richárd (Somogysárd) 12 gól, 2–5. (holtversenyben) Bohata Ádám (Balatonlelle), Mester Gellért (Balatoni Vasas), Turós Viktor (Balatoni Vasas) és Vukan Nikolics (Nagyatád) 9–9 gól, 6. Tompa István (Babócsa) 8 gól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában