versenyhorgászat

2017.09.25. 15:50

Sikeres VB után újabb nemzetközi kupára készülnek a Desedán

Kiemelkedő nemzetközi sikert aratott a desedai 19. pontyfogó-világbajnokság, s alighogy véget ért, máris újabb rangos megméretésnek ad otthont vasárnap a határokon túl is jól ismert tó. Hétfőig 64 csapat regisztrált a páros csónakos pergető kupára, köztük horvát és szlovén indulókat is várnak.

Harsányi Miklós

– Örömmel tölti el közösségünket, hogy kedvező visszajelzések sokaságát kaptuk a desedai világbajnokság kapcsán – mondta lapunknak hétfőn Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke, aki egyben a Mohosz alelnöke. – Sokan dolgoztak a közös sikerért, s úgy gondolom, hogy maradéktalanul megvalósítottuk a stratégiai céljainkat. S azt különösen lényegesnek ítélem, hogy élményekkel teli világbajnokságon vannak a túl a hazai és külföldi versenyzők: a 72 órás erőpróbán kívül ezt élhették át a nyitó- és zárórendezvényen.

Kozári Miklós a nemzetközi szövetség vezetőivel folytatott megbeszélések többek közt felvetődött, hogy néhány éven belül csónakos pergetős világbajnokságnak is otthont adhat a Deseda. Biztató, hogy a külföldi delegáció tagjai megerősítették: a helyi adottságok révén ideális helyszín lehet a kaposvári tó. S amúgy épphogy befejeződött a vb, október elsején, vasárnap a Desedán tartják a VII. Daiwa csónakos pergető kupát, melyre hétfőig 64 két fős csapat jelentkezett, köztük horvát és szlovén horgászok is jelezték részvételüket. Lényeges tudni: a verseny hetében a szombati edzésnapig ragadozó hal horgászati tilalom van érvényben a versenypálya területén. A szabályosan kifogott süllő, kősüllő, csuka, balin centiméterenként egy pont plusz tíz bónusz pontot ér, míg a sügérnél centinként egy pontot adnak. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) hal hossza dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában