Kézilabda NB I., nők

2017.11.17. 22:25

Siófok KC: szezoncsúcsot hozott a Kecskemét elleni meccs

Simán hozta a kötelezőt az újonc ellen a Siófok az év utolsó hazai bajnokiján. Ebben a szezonban a balatoniak még nem dobtak negyvennégy gólt, a kecskemétiek pedig nem kaptak ennyit.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–Hofbau-Akker Kecskeméti NKSE 44–23 (21–11)

Siófok, Beszédes iskola, 500 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.

Húsz percig tartották magukat a – támadásban a hét a hat elleni játékot bemutató – kecskemétiek, akik ennyi idő után még döntetlenre álltak a Siófok KC ellen. A szünetig hátralévő időt azonban 10–0 arányban nyerték a balatoniak lerendezve ezzel a találkozót, a második félidőt már semmi izgalmat nem tartogatott...

A találkozó legfontosabb momentuma Erdősi Ildikó játéka volt, aki hosszú sérülés után négy góllal tért vissza a Siófok KC csapatába, végre újra zúghatott a csarnokban a neki járó „Ria, Ria, Hungária” rigmus. A válogatott szélsőnek ebben a szezonban ezek voltak az első találatai, a legutóbbi szezonban 98 bajnoki gól fűződött a nevéhez, utoljára május hatodikán vette be az ellenfelek kapuját. Hosszú böjt volt... A lefújás után hazai oldalon a legjobb játékosnak a francia légióst Gnabouyout választották, aki ezúttal hatszor volt eredményes.

Az első félidőben a Siófok KC együtteséből Damnjanovic termelt a legjobban, hatszor mattolta a kecskemétieket, míg a fordulás után Such volt a legeredményesebb öttel, aki Erdősivel együtt a szünet után állt be a Böhme, Aoustin duó helyett.

A balatoniak ezúttal negyvennégy góllal zártak, ami szezoncsúcs, az MTK ellen dobott 34 volt eddig a legtöbb. Hasonló magasságokban utoljára 2017 februárjában jártak, akkor viszont a Kispest nem úszta meg ennyivel, nekik 55 gólt rámoltak be a Siófok KC játékosai. Kecskeméti oldalon is rekord ez a kapott 44, igaz Vácon is megszórták őket, ahol 43-at kaptak. Igaz, a kecskemétieknek nem a balatoniakkal, illetve a váciakkal kell versenyezniük...

Siófok KC: Dedu – Böhme 5, Gnabouyou 6, Mazák-Németh, Damnjanovic 6, Nze Minko 5(1), Aoustin 5. Csere: Szemerey (kapus), Jezic 3, Such 5, Erdősi 3(1), Elghaoui 4, Ferenzy 2(1). Edző: Lars Rasmussen.

Akker Kecskeméti NKSE: Risovic – Varga N. 3, Karalyos 2, Nikolayenko 2, Gulyás 2, Siska 2, Szabó E. 3(1). Csere: Andrási (kapus), Deáki 5, Fauszt 1, Kucerova 1(1), Kovács K., Albert, Gulya, Tóth L. 1, Orell 1(1). Edző: Marosán György.

Kiállítás: 4, illetve 8(4) perc.

Hétméteresek: 3/3,illetve 5/3 (3/1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában