Kosárlabda előzetes

2017.10.19. 18:01

Sopronban folytatják a bajnokságot a kosarasok

Sopronba látogat a Kaposvári KK együttese az élvonalbeli bajnokság ötödik fordulójában. A találkozót az élő televíziós közvetítés miatt október 20-án, pénteken 18.45 órától rendezik a soproni Novomatic Arénában.

Kun Z.

A határ-menti alakulat az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét. Két korábbi vereséget követően Kecskeméten tudtak nyerni 7672-re. A gárdát a nyáron átvevő Váradi Kornél vezetőedző alakulata a nyitó fordulóban hazai pályán kapott ki 7069-re a MAFC csapatától. A javítás sem sikerült, igaz a második meccset Szolnokon vívták a soproniak, ahol a papírformának megfelelően kikaptak. A 8664-es eredmény talán túlzó, de vereség bizonyára újabb motivációt jelentett, így a Kecskemét otthonában már sikerült jobb teljesítményt nyújtaniuk. A soproniaknál elsősorban az Európa-bajnok Zagorac, valamint a Pakstól megszerzett Watkins számít húzóembernek. Mellettük Duvnjak, Greene és Autrey felel leginkább a pontokért.

A Sopron KC egyelőre a tizenegyedik helyet foglalja el a tabellán, ám ez nyilván nem tükrözi a realitásokat.

A kaposváriak az Egis Körmend elleni bravúros diadalnak is köszönhetően a három győzelemmel az előkelő második helyen állva várhatják a pénteki folytatás.

Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a kaposváriaknál a szemsérüléssel bajlódó Baki Gergely, valamint a soproniaknál a legutóbbi meccsen kézközépcsont törést szenvedő Tóth Gergely hiányozi fog a pályáról.

Előbbi játékos – bár a kettős látása még nem szűnt meg teljesen – már újra edzésbe áll. Súlyzós feladatokat már eddig is végzett, hogy az erőnlétével ne legyen gond, ám most már gyakorlatilag akár kosárlabdázhat is. A vizsgálatok az mutatták ki, hogy nincs akadálya, hogy teljes értékű munkát végezzen, de ennek nyilván akadálya a kettős látása. Baki célja, hogy november 4-én, a Debrecen elleni hazai mérkőzésen már pályára léphessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában