vízilabda

2018.01.20. 19:03

Szoros találkozón vágtak vissza a Vasasnak

Visszavágott a Vasas-Plaket csapatának a Kaposvári VK alakulata. A somogyi megyeszékhelyen ugyan csak egyetlen góllal nyertek a házigazdák, ám ez még roppant értékes lehet.

Fenyő Gábor

Juhász-Szelei Norbert kezdte meg a hálószaggatást, amire még érkezett piros-kék válasz, Sántavy Máté révén mégis a hazaiak zárták egy gólos előnnyel az első szakaszt. Jól védekezett a kaposvári együttes, Krémer Balázs pedig biztos pont volt a kapuban, ráadásul a kapufa is velünk volt. A második etapban is láthatóan nagyon akart a kaposvári együttes. Becsülettel nyomott, ment előre a társaság, amely gólokban is megmutatkozott.

Szünet után aztán még tovább nőtt a hazai előny, ami azt jelentette, hogy négy góllal (6–2) ment a kaposvári pólósegylet. Más kérdés, hogy a rövidzárlatot kihasználva a fővárosi piros-kékek nem egészen két perc alatt háromszor is bevették a kaposvári kaput – közben az 500. OB I.-es meccsét játszó Varga Zsoltot kiállították a sporik –, majd a negyedik, utolsó etap elején egyenlítettek is (6–6). Ahogy mondani szokás, a lehető legjobbkor jött a montenegrói légiós Nikola Giga találata, amelyet ugyan a vendég Vasas-Plaket csapatkapitánya, Bóbis Máté még egalizált büntetőből, ám nem sokkal utána Vindisch Ferenc végleg eldöntötte a meccs sorsát. Majd felrobbant a sátortető, a helyükről felállva ünnepeltek az örömittas szurkolók. Nagyon rájuk fért már, mint ahogy a csapat tagjaira is...

A Bp. Vasas-Plaket hat pontos előnyéből hármat hozott a Kaposvári VK. Ne felejtsük, a fővárosi piros-kékek még találkoznak a Bajnokok Ligája-győztes Szolnokkal és a Fradival, a záró fordulóban pedig a BVSC-Zugló vár majd rájuk, mi pedig már túl vagyunk ezeken a csapatokon.

– Amíg csak pislákol a remény a felsőházi rájátszást illetően, addig küzdünk. A bajnoki alapszakaszban még három fellépés vár ránk, s bízunk abban, hogy a Vasas elleni meccs egy új (évi) sorozat kezdetét jelentette – mondta a 39 éves Vindisch Ferenc, aki sérülése után ezen a találkozón tért vissza, s győztes gólt szerzett.

Kaposvári VK–Bp. Vasas-Plaket SC 8–7 (2–1, 3–1, 1–3, 2–2)

Kaposvár, 250 néző. V.: Petik, Csanádi.

Kaposvári VK: Krémer – Giga (2), Vindisch (2), Juhász-Szelei (1), Dobos D. (1), Tóth K. (1), Kovács O. Csere: Sántavy (1), Pataki, Palotás, Lukács Á., Varga Zs., Németh B. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Bp. Vasas-Plaket SC: Jónás Gy. – Bóbis M. (3/1), Bencz (1), Burián (1), Takács B., Simon H., Séllay-Rauscher. Csere: Babay (1), Hőna (1), Makszim S., Hajdú A., Marnitz G., Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 10/3, illetve 7/0. Akciógólok 5, illetve 6. Ötméteresek: –, illetve 1/1.

Kiállítva végleg cserével: Varga Zs. (a 20. percben).

Idősebb Berta József: – A sok betegünk és sérültünk miatt két hétig nem tudtunk rendesen edzeni, így elfáradtunk a második félidőre. Elfogyott a négy gólos előnyünk, ám 6–6 után szerencsére sikerült rendezni a sorainkat, a végén pedig a jó védekezésünk győzelmet ért. Az első körben októberben Budapesten a tv-s meccsen gyalázatos vereséget szenvedtünk a Vasastól, ezért nagyon akartunk nyerni. A kaposvári visszavágón ugyan csak egy gólos győzelem született, ám ez még roppant értékes lehet.

Földi László: – Ilyen kemény, brusztos meccsre számítottunk. 6–2 után még tudtunk egyenlíteni, ám végül a fegyelmezetten játszó, a győzelmet jobban akaró házigazda kaposváriaké lett mindhárom pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában