Jégkorong

2018.01.16. 18:20

Szuper Levente Kaposváron tartott toborzót

A Magyar Jégkorong Szövetség, valamint a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola a „Gyere Hokizni” Roadshow keretében közösen rendezte meg kedden délután a sorozat kaposvári állomását. Az érdeklődők a sportág egyik legjobb képviselőjétől Szuper Leventée egykori klasszis kapustól is számos érdekességet megtudhattak.

Kun Zoltán

A rendezvényre az általános iskolák 1-4. osztályos tanulóit várták elsőként a Kaposvári Városi Sportcsarnokba. Igazi sztárvendéggel is találkozhatnak a diákok. A sportág egyik legavatottabb hazai képviselője, Szuper Levente tartott élménybeszámolót. Őt igazán nem kell bemutatni a sportkedvelőknek. A kapus az első magyar jégkorongozó volt, akit NHL-csapat szerződtetett. Volt Divízió I.-es világbajnok is a magyar válogatott tagjaként.

Az élménybeszámolót követően a sportcsarnokban száraz, játékos ügyességi versenyeket is rendeztek, emellett a hokis felszereléseket is bemutatták, a gyerekek pedig felpróbálhatták azokat. A jelenlévők játékos hokis kérdésekre válaszolhattak ajándékokért és Szuper Levente aláírásáért is sorba álltak. A „Gyere Hokizni” Roadshow programja a Kaposvári Jégcsarnokban korcsolyaoktatással folytatódott.

– Programunk célja, hogy minden olyan városban, ahol van jégpálya, ott legyen jégkorong csapat is – nyilatkozta a helyszínen Szilágyi Attila, a Magyar Jégkorong Szövetség TAO munkabizottsági tagja. – A kisgyermekek számára elérhetővé és szerethetővé akarjuk tenni a jégkorongot. Fontos, hogy az ilyen találkozókon legyenek példaképek. Szuper Levente pályafutása abszolút jó példa a gyerekek előtt, örülök, hogy vele is népszerűsíthetjük a sportágat.

Akik kedvet éreznek a sportág iránt, azok a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola keretében járhatnak edzésre. – Jelenleg öt korcsoportban működtetünk csapatokat – adott tájékoztatást a jégkorong-szakosztályról Zsigmond Imre vezetőedző, aki az U14-es és az U16-os korcsoport C csoportos bajnokságokban szereplő csapatait irányítja. – Az U8-ban egy C csoportos együttesünk van, melyet Szántó Marcell edző készít fel.

– Az U10-ben a miniknél egy B és egy C csoportos együttesünk van Somogyi Róbert edző irányításával – tette hozzá. – Mindkét korosztály munkájába Tamás Kevin edző segít be. Az U12-ben B csoportos bajnokságban érdekelt a Kasi együttese, melyet Barna Dénes edző irányít. A klubban Puchmann Petra edző felel a kapusok felkészítéséért. Összességében nyolcvanöt gyermek látogatja edzéseinket.

A kaposváriaknál jelenleg Pázmándi Zsófia válogatott. A még csak tizenöt éves játékos alapembernek számít az U18-as magyar válogatottban, amely a napokban harcolta ki a bentmaradást a Divízió I. A csoportjában. Pázmándi Zsófia valamennyi mérkőzésen pályára lépett a korcsoportos világbajnokságon. Rajta kívül az U16-os válogatott összetartására Maricsek Sárát is rendszeresen hívják, míg az U14-eseknél több sportiskolás fiú is részt vett már a különböző edzőtáborokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában