Női röplabda

2017.09.19. 14:46

Szuper Liga-tagságot érne jövőre a hatodik hely

A következő szezont a Szuper Ligában szeretné kezdeni az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I.-es női röplabdacsapata. Ehhez viszont az szükséges, hogy az idei sorozatot a legjobb hat között zárják.

Fenyő Gábor

Tavaly egy három éves tervet dolgoztunk ki; ha úgy nézzük, ennek az alapját az előző szezonban már leraktuk, hiszen a nyolcadik helyről előrébb léptünk a hetedikre. Most újabb lépcsőfokot szeretnénk megmászni: a bajnoki sorozat végén ott szeretnénk lenni a legjobb hat között, vagyis a 2018/2019-es szezont a legjobb magyar csapatokat tömörítő Szuper Ligában szeretnénk kezdeni – mondta elöljáróban Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ügyvezetője.

– Sok új játékos érkezett: köztük két feladó is, vagyis volt és lesz is munka bőven – folytatta Zarka Péter edző. – A felkészülés során minden héten tervez(t)ünk egy-két edzőmérkőzést, hogy folyamatosan csiszoljuk, finomítsuk a játékunkat, az újak pedig egyre jobban beépüljenek. A bajnoki rajtra még nem lesz csúcsformában az együttes – a sok és kemény munka tükrében ez érthető –, de mindannyian azért dolgozunk, hogy sikeres szezont zárjunk majd.

– Két éve a nyolcadik, tavaly pedig a hetedik helyen zártunk. A célunk most a Szuper Liga tagságot érő hatodik hely – tette hozzá Karl Shultes, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem elnöke.

Az Európa-bajnokság miatt – ahol ismét érdekelt a magyar válogatott – október 13-án lesz a bajnoki rajt, amikor is a Bp. Testnevelési Egyetem SE lép majd fel a somogyi megyeszékhelyen. A sorsolás szeszélye folytán ezt két másik hazai bajnoki, nevezetesen az MTK és a Bp. Palota RSC elleni derbi követi. A november már lényegesen rázósabbnak ígérkezik, amikor is a külföldi légiósok egész sorát foglalkoztató Bp. Vasas-Óbuda és a Fatum-Nyíregyházi NRK vendégei lesznek. Tavaly először került képernyőre az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem egyik hazai bajnoki meccse: a tervek szerint az idei szezonban több találkozót is közvetít majd az M4 Sport Kaposvárról.

– Azon vagyunk, hogy a csapat eredményeivel párhuzamosan a szurkolók száma is tovább nőjön – folytatta Orosz Ferenc. – Az előző szezon végén több iskolába is ellátogattak a csapat tagjai, nemrég pedig a Kisfaludyban vendégeskedtek, s további iskolákat is felkeresünk majd.

Hogy a somogyi megyeszékhelyen mennyire népszerű a röplabda nevű sport, arról elég legyen annyi: a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely különböző csapataiban 200-nál is többen szerepelnek. A klub két NB II.-es csapatot is szerepeltet: a középiskolásokra épülő 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem RÖAK U21-es csapata Szombathelyen már át is esett a tűzkeresztségen, ahol magabiztosan nyert. A RÖAK Sport36 Kaposvár nevű együttest azok az idősebb játékosok alkotják, akik képtelenek elszakadni a röplabdától, s munka mellett játszanak.

A sajtótájékoztatón – amolyan zárszóként – két együttműködési szerződést írtak alá. Eszerint továbbra is az 1. MCM Kft. marad a névadója a klubnak, s a következő szezonban is a Bódis Tamás vezette Sport36 által forgalmazott Zeus-szerelésben láthatjuk-csodálhatjuk majd a női röpise(in)ket.

Sokan jöttek

A játékoskeret: Lutter Liza, Fábián Fanny – feladók; Horváth Alexandra, Kanizsai Dorottya, Háfra Dominika, Debora Ribeiro Araujo (brazil), Nevena Iricanin (szerb) – ütők; Szívós Ildikó, Kocsi Alíz, Sitkey Mariann, Leidgeb Noémi, Harmath Zsófia – centerek; Csitári Virág – liberó.

Érkeztek (6): Lutter Liza – feladó (MTK); Fábián Fanny – feladó (Jászberényi RK); Háfra Dominika – ütő (Újpesti TE); Leidgeb Noémi – center (Fatum-Nyíregyházi NRK); Harmath Zsófia – center (Jászberényi RK); Nevena Iricanin (szerb) – ütő (MD Zrenjanin, Szerbia).

Távoztak (4): Héri Sára – ütő (Linamar-Békéscsabai RSE); Bagyinka Fanni – feladó (Szombathelyi Haladás); Fáth Kinga – liberó (Balatonfüred); Korniss Ildikó – ütő (?).

Kaposváron kezdte meg a felkészülést a venezuelai Daniela Francesco, mivel azonban a teljesítményével nem igazán győzte meg a klub vezetőit, így hazautazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában