kézilabda beharangozó

2017.09.20. 16:32

Teher nélkül játszhatnak Győrben a siófoki lányok

A magyar bajnok, Bajnokok Ligája győztes Győr otthonában lép pályára az eddigi két – MTK és DVSC elleni – bajnokiját megnyerő Siófok KC ma 18 órakor, a találkozót az M4 sport élőben közvetíti.

Keszthelyi Zoltán

A balatoniak még sosem szereztek pontot a győriek ellen, a két klub a nyáron már játszott egymással egy edzőmeccset a Beszédesben, amely sok gólt hozó döntetlennel (30-30) zárult. Ez persze egy másik mérkőzés lesz más szereplőkkel, hisz elég csak arra gondolni, hogy siófoki oldalon akkor nem volt Damnjanovic, játszott viszont Nze Minko, most pedig utóbbi fog hiányozni erről a tétmérkőzésről, melynek egyértelműen a házigazdák az esélyesei. Ez utóbbinak is köszönhetően teher nélkül, felszabadultan játszhatnak a vendégek, akik remélhetőleg szoros meccsen, nagy erőbedobásra késztetik a zöld-fehéreket. A két klub egyébként ugyanazokkal a csapatokkal mérkőzött meg eddig a bajnokságban, ami némi támpontot adhat a formájukról. A győriek otthon a Debrecent hússzal (36-16), az MTK-t idegenben tizenöttel (40-25) verték, mg Perianuék az utóbbit hazai pályán tizenhattal győzték le (34-18), Debrecenben pedig hattal (22-28) voltak jobbak a házigazdáknál. Ami megállapítható, hogy nagyon sok gólt lőnek a győriek, vagyis nagyon fontos lesz a jó védekezés és kapusteljesítmény siófoki oldalon. Igaz, a két bajnokin kapott negyven gól nem rossz teljesítmény Német Csilláéktól, ám ezúttal talán nem túlzás kijelenteni a világ legjobb klubcsapata ellen játszanak, mely persze foghat ki rossz napot is, nem lehet mindig csúcsformában játszani.

A találkozó Elghaoui szempontjából is érdekes lesz, hisz a legutóbbi szezon téli szünetében került Siófokról Győrbe, ahol tizennyolc bajnokin hatvan gólt szerzett, majd a rajt előtt visszakerült – immár bajnokként és Magyar Kupa győztesként – Siófokra. Elghaoui remélhetőleg jó játékkal rukkol elő a győri szurkolóknak, ami szintén segíthet a balatoniaknak egy jó mérkőzést játszani. Keszthelyi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában