E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I.

2018.04.21. 22:48

Továbbra is veretlenek, következik a Vasas

Idei 12. bajnoki fellépésén is megőrizte a veretlenségét az idősebb Berta József vezette Kaposvári VK alakulata, amely a folytatásban (előbb) a Bp. Vasas-Plaket csapatával csatázik majd a 9–12. helyekért.

Fenyő Gábor

A meglehetősen gólszegény dunántúli pólórangadón végig a kaposváriak vezettek – az első két gólt a vendég somogyiak szerezték –, a házigazdák pedig rendre egyenlítettek. Az első és a harmadik etapot a kaposváriak, a másodikat és a negyediket pedig a pécsiek nyerték egyaránt egyetlen góllal, így a döntetlen igazságosnak mondható.

Bár a nyolc meccsből álló középszakaszt egyedüli csapatként veretlenül vitte végig az idősebb Berta József vezette Kaposvári VK, a bajnoki alapszakaszból olyan kevés pontot hoztak magukkal, hogy nem tudták megelőzni a pécsieket. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban a kaposvári alakulat a nagy múltú Bp. Vasas-Plaket együttesével csatázik majd egészen addig, amíg az egyik csapat el nem éri a hét pontot. Mivel a küzdő felek magukkal hozzák az egymás ellen elért eredményeiket, így a két csapat 3:3-ról folytatja, s szerdán este a somogyi megyeszékhelyen kezdődik majd, pontosabban folytatódik a párharc. A másik ágon a pécsiek és a szentesiek feszülnek majd egymásnak. A két párharc győztese játszhat aztán majd a 9–10., a vesztesek pedig a 11–12. helyekért.

Pécsi VSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 5–5 (1–2, 2–1, 1–2, 1–0)

Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. V.: Csanádi, Dodog.

Pécsi VSK-Mecsek Füszért: Józsa O. – Horváth Zs. (1), Csaba M. (1), Csacsovszky A. (1), Chilkó, Szatmári, Rakonjac. Csere: Lajkó M. (2), Csacsovszky E., Safrankó, Krizsán, Opacak. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Kaposvári VK: Krémer – Kovács O. (1), Lukács Á. (1), Giga (1), Vindisch, Juhász-Szelei, Tóth K. Csere: Sántavy (1), Varga Zs. (1), Dobos D., Palotás S., Pataki. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Emberelőnyös helyzetből születet gólok: 11/2, illetve 11/1. Akciógólok: 3, illetve 4. Ötméteresek: –, illetve –.

– Azért jöttünk Pécsre, hogy nyerjünk. Végig vezettünk is, ám a három helyett végül csak egy pont jutott – mondta a találkozó után idősebb Berta József, a Kaposvári VK mestere.

Az alsóházi (9–16. helyek) középszakasz utolsó, 8. fordulójának további eredményei: Metalcom-Szentesi VK–Bp. Vasas-Plaket 10–10 (5–2, 1–2, 3–2, 1–4); Szombathelyi Aligátor VUS–EBP-Tatabányai Vízmű SE 15–14 (3–3, 5–5, 4–3, 3–3); Bp. UVSE–Contitech-Szeged 14–2 (6–0, 3–0, 2–0, 3–2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában