Lövészet

2018.07.18. 09:54

Új rekorddal védte meg a bajnoki címeit Lipcsik

Kiváló eredményekkel folytatta pályafutását Lipcsik István. Az Élménylőtér SE sportolója a Futócéllövő Országos Bajnokság 50 méteres kategóriájában mindkét számot megnyerte.

Kun Zoltán

Sikerült a duplázás Lipcsik Istvánnak a Gyenesdiáson rendezett ötven méteres Futócéllövő Országos Bajnokságon. Az Élménylőtér SE lövésze mindkét nemzeti számot megnyerte.

– A vegyes szám aranyérmét ráadásul új országos csúccsal sikerült megszereznie. Érdekesség, hogy a régi rekordot is a somogyi lövész tartotta 2016 óta. – A nemzeti számok abban térnek el a nemzetközi viadalokon rendezett versenyszámoktól, hogy a lövő sokkal inkább a saját lő tudására van utalva – nyilatkozta az országos bajnoki küzdelmeket követően Lipcsik István. – A lövész ebben az esetben nem használhat olyan, kizárólag a versenysportra kifejlesztett speciális eszközöket, mint például a merevített kabát, a dupla tüskés távcső, stb., amelyek részben elvégzik helyette a feladat lő technikai részét. A két versenyszám elnevezésében a „lassú lövés” azt jelenti, hogy a lövőtől ötven méter távolságra levő, tíz méter széles nyiladékon a vaddisznó célalak öt másodperc alatt ér át. A vegyes lövés esetén pedig a lövő a harminc lövés alatt nem tudja előre, hogy mikor érkezik „lassan”, és mikor „gyorsan” a cél. Ez utóbbi esetben mindössze 2,5 másodpercnyi idő van a lövés leadására, és kétszer annyit kell elé célozni. A tízes kör átmérője pedig csak 6 cm...

Eredmények – 30 lassú lövés nemzeti versenyszám: 1. Lipcsik István (Élménylőtér SE, 279 kör), 2. Lokody Imre (HKLK Szentendre, 276 kör), 3. Zsebedits Nándor (Kisalföldi LK, 275 kör).

30 vegyes lövés nemzeti versenyszám: 1. Lipcsik István (Élménylőtér SE, 262 kör, új országos csúcs), 2. Kelemen Zsolt (HKLK Szentendre, 255 kör), 3. Zsebedits Nándor (Kisalföldi LK, 254 kör).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában