KÉZILABDA NB I.

2018.02.18. 14:52

Vasics gólfesztivált rendezett a Cegléd ellen

Magabiztos diadallal folytatta szereplését a férfikézilabda NB I.-ben a Csurgói KK együttese, amely hazai pályán múlta felül a rivális Ceglédet.

Huszár Hajnalka

Fantasztikus hangulat uralkodott Csurgón, a Sótonyi László Sportcsarnokban, köszönhetően a vendég ceglédi, és a hazai törzsszurkolóknak. A találkozót a Csurgói színekben először szereplő Antonio Kovacsevics találata nyitotta. A zágrábi Kovacsevics Székelyudvarhelyről érkezett Somogyországba, megerősítve a csurgói balszélt. Az első hazai gólt egy vendég büntető követte, majd Juhász találatával a vendégek vették át a vezetést. Vasics és Kovacevic góljaival, valamint Balogh védéseinek köszönhetően  ismét a hazai csapatnál volt  az előny.

Igazán fordulatos első húsz percet Pallag Péter üres kapura eldobott találata zárta, de innen ismét a Csurgó percei következtek. Vasics megszerezte a hetedik találatát, amely után ceglédi időkérés következett. Jakab Lászlónak csak rövid időre sikerült rendezni a sorokat, és a csurgói oldalon Vasics megállíthatatlannak bizonyult. Az újabb ceglédi időkérést követően Gribovic bevette Balogh kapuját, amit Cehte majd Vasics kapufája követett. Az első félidő egy érthetetlen szabálytalansággal zárult, hiszen Borsos a lendületben lévő Hanuszt állította meg, amely piros lapot ért. A második játékrészt a Csurgó kezdte és ott folytatta ahol az első félidőben abbahagyta. Szívvel, csapatként játszva fokozatosan ellépve ellenfelétől bebiztosította a győzelmet.

– Szívós, küzdő csapat a Cegléd, és ma is így álltak fel ellenünk – mondta Bencze József a Csurgó vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy sikerült jól felkészülnünk a mai mérkőzésre. A jó védekezésünknek köszönhetően a második félidőre előnnyel fordultunk, amelyet tovább tudtunk fokozni. A kritikus időszakban Balogh Tibor a kapuban tartotta a csapatot, elől pedig sikerült gyors, könnyű gólokat szereznünk. A második félidőben változtattunk és ez is közelebb vitt bennünket a sikerhez. Nagyon örülünk a győzelemnek.

– Egy pontot szerettünk volna szerezni, de a hazaiak levédekeztek bennünket – értékelt Jakab László Ceglédi edző. – A Csurgó a mai napon a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Jól kezdtünk de a sok ziccer kihagyása után a Csurgó gyors ellentámadásaival vert meg bennünket. A második játékrészben már lógó orral játszottunk, így nem lehet nyerni. Megpróbáltuk, de nem sikerült ma nyernünk. Ez bánt, de az igazi mérkőzés hazai pályán vár ránk az Orosháza ellen, és ott mindenképpen szeretnénk megszerezni a győzelmet.

 

Csurgói KK–Ceglédi KKSE 36–27 (19–14)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Csurgói KK: Balogh T. – Vasics 12 (3), Oslak 1, Cehte 4, Ferreira, Kovacsevics 4, Hanusz 4, Hadziomerovic 3. Csere: Balogh Á. (kapus), Vasvári, Varjú, Géczi, Jerebie 1, Pavlovic 2 (1), Radjenovic 2, Josic 3. Vezetőedző: Bencze József.

Ceglédi KKSE: Pallag 1 – Radovic 5, Radnic 5 (2), Juhász 2, Borsos 3, Lászlai 1, Grbovic 2. Csere: Mojszilov (kapus), Szabó, Hódi 3, Tóth K., Hajdú 3, Megyeri 2, Dávid, Aleksza, Müller. Vezetőedző: Jakab László.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 3–3. 12. p.: 4–6. 18. p.: 9–8. 21. p.: 13–10. 27. p.: 17–12. 33. p.: 20–15. 37. p.: 23–17. 44. p.: 26–20. 52. p: 29–24. 57. p: 33–26. Kiállítások: 10, ill. 6 perc, 1 kizárás (Borsos). Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában