Választás 2022.

2022.03.30. 11:30

A kormánypárti képviselők ismerik választóik gondjait

Gyűlöletkeltés, háborús kockázatot rejtő kijelentések, a vidéki emberek lenézése és ellentmondásokkal terhelt megnyilatkozások. Tömören ez jellemzi a baloldalt az idei országgyűlési választási kampányában – jelentette ki Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Munkatársunktól

Nem emlékszem olyan kampányra, ahol ennyi félrebeszélés, ennyi egymásnak ellentmondó információ került volna elő a baloldal részéről – szögezte le Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. – S itt nem csak a miniszterelnök-jelöltjükre gondolok – aki akár naponta letagadja pár órával korábbi kijelentéseit –, hanem azokra is, akik bármi áron képviselők szeretnének lenni. Nem riadnak vissza semmitől és annak az ellenkezőjétől sem. Egyértelműen kiderült, hogy az általuk hangoztatott ellenzéki összefogás csak szavakban valósult meg, szűkebb körben – nem a nagy nyilvánosság előtt – mindenki saját pártját népszerűsíti, mintha a többiek nem is léteznének. Közös ideológia biztosan nem, csak a gyűlölet és a hatalomvágy tartja össze őket. 

– Próbáltam követni a baloldal somogyi jelöltjeinek megnyilvánulásait is és megdöbbenve tapasztaltam, semmi nem szólt benne megyénkről, semmi nem szólt arról, mit tennének az itt élők érdekében – folytatta az elnök. – Csak a központi utasításokat mantrázták, de helyi ügyekről egyetlen hangot nem ejtettek ki. Pedig van mit tenni, korántsem értünk a végére céljaink megvalósításának, annak ellenére sem, hogy soha annyi fejlesztési forrás nem érkezett megyénkbe, mint az elmúlt 12 évben a polgári kormánynak köszönhetően. Világos terveket készítettünk közösen az itt élőkkel és kormánypárti képviselőinkkel, akik mindannyian fontosnak tartották ezeket a terveket, és nem keveset lobbiztak megvalósításukért. Legyen az területfejlesztési- vagy vidékfejlesztési forrás, Magyar Falu pályázat, kiálltak településeink érdekeiért. Nem csak a kampányban találkozhatnak velük, ismerik választókerületük örömeit, gondjait, s van egy világos koncepciójuk, tudják, melyek azok a fejlesztések, amelyek valóban az ott élők érdekeit, céljait szolgálják. Mindent megtesznek azért, hogy a már megkezdett és az éppen csak megtervezett beruházások megvalósuljanak, ha kell, naponta többször kopogtatnak az illetékesek ajtaján. Nekik is köszönhetjük, hogy az eredetileg tervezett 43,5 milliárdos megyei területfejlesztési keret 56 milliárdra emelkedett. Aktív részesei voltak a következő évek fejlesztéseit tartalmazó TOP Plusz tervezésének, aminek megvalósítása erősen kérdésessé válna egy esetleges kormányváltás esetén. 

– A baloldal programjában semmi nem szól a vidékről, fővárosi ügyek vannak a középpontban – emelte ki Biró Norbert. – A vidékiekről csak listavezetőjük nyilvánult meg, szerinte ők tíz órára már részegek, sötétben tartott, trágyával etetett gombák, tudatlanok. A somogyi polgárok nevében is vissza kell utasítsam ezt a fajta gyűlöletkeltést, ezt a fajta lenéző magatartást. A legszomorúbb ebben az, hogy egyik megyénkben élő baloldali képviselőjelölt se határolódott el ettől, ahogy attól sem, hogy a fasisztákat is képviselik. Ezek után már egyáltalán nem meglepő, hogy egy háborús helyzetben nem a békére törekszenek, katonákat és fegyvereket küldenének Ukrajnába. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan. 
 

A választás tétje

Egyetlen somogyi élet sem kerülhet veszélybe felelőtlen, a liberális elitnek feltétel nélkül megfelelni akaró kijelentések miatt, vélte Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. – A politikai haszonszerzés helyett fontosabb az itt élők biztonsága – mondta –, amit jelen állás szerint nem a baloldal képvisel. Április 3-án ezen is el kell gondolkodni, amikor az urnák elé járulunk. Csak a jelenlegi kormánypártok garantálják az ország biztonságát, s ezzel együtt Somogy megye további fejlődését – összegezte a kampányt és a választás tétjét Biró Norbert. 

Fotó: Lang Róbert

Címkék#választás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában