Imahét

2019.01.27. 17:01

Imahét: az igazságra törekedjünk

Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – e bibliai parancs jegyében Indonéziában készítették el az egyetemes imahét idei témáját.

Az elmúlt héten itthon és szerte a világon testvérként, egységben tanúskodtak az igazságért a Krisztus-követők. Jézus gyógyító kegyelmének eszközeként igyekeztek helyreállítani e szétszakadozott világot. Közben felismerték Isten mindenen túlmutató szeretetét és azt, hogy a Szentháromság minden egység forrása és Jézus a világ Világa.

A parányi nyimi református gyülekezet templomában tartott ökumenikus alkalmon Gárdonyi Máté, katolikus, Bozsoki-Sólyom János református, Lampért Gábor evangélikus és Egri Béla baptista lelkipásztorok elmélkedtek, illetve imádkoztak a hívekkel az egységért, az üldözött keresztényekért. Elhangzott, hogy a megtorlástól való félelem miatt sokszor inkább hallgatunk. Jézus azonban határozottan mondta: „ha igent mondotok, az legyen igen, ha pedig nemet, az legyen nem, minden további szó a gonosztól van”. Hangsúlyozták, hogy Krisztus azt is tanítja: nem az anyagi dolgok a legfontosabbak, hanem Isten országának és értékeinek keresése. S ha ez megvalósul(na), akkor a föld, közös otthonunk igazságosabb hely lehetne….

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!