együtt

2019.12.19. 16:15

Bensőséges hangulatott teremtettek advent alkalmából

Adventi családi napot rendezett a Gondviselés Szociális Otthon. A bensőséges eseményre családtagok, rokonok, gondnokok érkeztek, hogy találkozzanak hozzátartozóikkal, akik az intézmény munkatársaival nemcsak környezetüket, hanem a szívüket is ünneplőbe öltöztették.

Lőrincz S.

A fenntartót, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségét képviselő Bacsa-Juhász Szilvia osztályvezető köszöntőjében nem palástolta: maga is meghatódott, hiszen némelyik ellátott tekintetében, alakjában nagy- és dédszülei vonásai is megelevenedtek. Az idekerülők nagy része életük javát már leélte, s a hozzátartozók azt szeretnék, ha hátralévő éveikben szerető gondoskodás közepette peregnének napjaik. A környezet, a folyamatos felügyelet és gondozás jelenti azt a biztonságot, amire az ellátottak vágynak, s amelyet odahaza vélhetően nem tudnának megteremteni a családtagok.

Az ünnepi díszbe öltöztetett kastély­épületben verses-zenés-táncos ünnepváró műsorral léptek fel az izgatott otthonlakók az intézményi dolgozók, és a közönség egy színdarabnak is tapsolhatott, amelyben generációk együttélése kapcsán a kivetettség érzése, ténye is megjelent.

Nemes Zita, a segesdi intézmény vezetője egyebek mellett arra utalt köszöntőjében: tele van a szíve örömmel és hálával, hogy ily sok családtag, barát tartja fontosnak, hogy ellátogasson az intézménybe.

A folyamatos felügyelet jelenti a biztonságot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!