Kék hírek, bulvár

2016.07.27. 13:51

Hidakat bontott meg, kerítést mosott ki a hömpölygő ár - fotó

Hidakat bontott meg, kerítést mosott ki a felhőszakadással érkezett vihar: huszonkilenc esethez riasztották a Somogy megyei tűzoltókat.

K. G.

Huszonkilenc esetben riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a keddi vihar után. Kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el, az épületekben, pincékben felgyülemlett esővizet szivattyúzták Kaposváron, Tabon és a környező településeken. A legnagyobb pusztítást Nyim, Ságvár és Bábonymegyer településeken végezte a vihar. Hidakat bontott meg, kerítést mosott ki, és pincékbe tört be a víz. Nyim határában fóliasátrakat rongált a hömpölygő ár. Ságváron a Jaba patak vízszintje rendkívül gyorsan emelkedett. Biztonsági okból négy ház ajtaja elé homokzsákokból torlaszt emeltek, és négy embernek el kellett hagynia az otthonát, ám az éjszakát már otthon tölthették.



Több családi ház kéményébe is villám csapott. A kaposmérői Kossuth utcában a tetőszerkezet is megrongálódott, a mentéshez riasztott tűzoltók ezért visszabontották a kéményt. Tönkrement az elektromos hálózat is. A kaposvári Szent-Györgyi Albert utcában egy négylakásos társasház kéményébe vágott a villám. A ledőlt kémény megrongálta az épület teraszának tetejét. Tabon a Munkás utcában egy gyárépület esővíz elvezetője hibásodott meg, de a tűzoltók és a gyár dolgozói közös erővel helyreállították a vízelvezető rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!