Hírek

2004.10.22. 01:33

HÍRsáv

BAMA

Irak levélben kér  hazánktól segítséget
Hosszabbítás Az iraki kormány levélben kérte Magyarországot: továbbra is maradjanak az Irakban szolgálatot teljesítő katonái. Az iraki fél azt kéri: a magyar katonák mandátumuk kitöltése után még egy évig maradjanak Irakban, és ezzel segítsék a választások zavartalan lebonyolítását, a megválasztandó új kormány tevékenységét.

Petárdát dobtak  az MKP-székházba
Füstbomba Nem volt mérgező az a köhögésre ingerlő füst, amelyet szerda késő este egy hangos robbanás után észleltek a Magyar Koalíció Pártjának pozsonyi székházában – jelentette be négy órával a történtek után a szlovák belügyminisztérium.

Európa és Hillary Clinton Kerryre szavaz
Elnökjelölt Az európaiak többsége John Kerryt látná szívesebben a Fehér Házban, de a George Bushsal szemben táplált ellenszenvük nem csapott át Amerika-ellenességbe – derült ki egy közvélemény-kutatásból. Hillary Clinton szenátor, a volt amerikai elnök, Bill Clinton felesége pedig azt nyilatkozta, hogy biztos a demokrata elnökjelölt, John Kerry  győzelmében.

A volt német államfő  műtéten esett át
Kés alatt A 73 éves Johannes Rau gyomrából vérömlenyt távolítottak el egy berlini kórházban. A volt német államfőt  többször is megoperálták. Daganat miatt 1992-ben kivették az egyik veséjét, tavaly a gyomrával voltak gondok, legutóbb pedig szeptemberben mesterséges szívbillentyűt ültettek be.

Erdogan lányai Amerikában tanulnak
Fejkendő A török kormányfő, Recep Tayyip Erdogan mindkét lánya az Egyesült Államokban jár egyetemre, mert hazájukban nem viselhetik
az iszlám fejkendőt. Törökországban az állam és a vallás szétválasztása miatt ez ugyanis tilos – nyilatkozta a Párizsban tartózkodó politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!