Hírek

2004.10.14. 09:34

Hírsáv

BAMA

Lomnici Zoltán: minden eszközzel harcolni kell a megkülönböztetés ellen
A budapesti Holokauszt Emlékközpont emlékfalánál rótta le kegyeletét a nyilasuralom áldozatai előtt Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke szerdán. „Az alkotmányellenes, megkülönböztető eszmék ellen minden eszközzel harcolni kell. Ebben felelőssége van minden hatóságnak, így a bíróságoknak is. Emlékezzünk!” – írta az intézmény emlékkönyvébe.

Ellenzik a pedagógusok a költségvetés tervezetét
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint elfogadhatatlan, hogy a jövő évi költségvetési törvény több ponton is módosítsa a közoktatási törvényt. „Az a fajta illegalitásban lezajló módosítás kezelhetetlen és elfogadhatatlan, ami a 2005. évi költségvetés kapcsán történt” – állítja Varga László elnök, hiszen az oktatási törvény 30 ponton változna.

Kétnapos kongresszust tart az MSZP
Holnap kezdődik a szocialisták kétnapos kongresszusa, amelyen eldől, kik vezethetik a pártot. A küldötteknek arról kell dönteniük, hogy Hiller István vagy Szekeres Imre legyen-e az MSZP elnöke. Az elnökhelyettesi posztért Juhász Ferenc és Szekeres Imre indul. A két alelnöki helyre öten, míg az elnökségi tagságra huszonhárman pályáznak.

Rudi nem tudja, lesz-e alelnök
„A szervezetépítés ad választ arra a kérdésre, hogy lesz-e, s ha igen, hány alelnöke az MTV-nek” – állítja Rudi. Rangos Katalin
programigazgatót műsorpolitikai főtanácsadójává nevezte ki. Vadas Mihály az új programigazgató.  Dobos Menyhért közéleti igazgató határozatlan ideig marad. A kuratórium szeretné, ha a szerződések határozott időre szólnának.

Választójog: nincs négypárti megállapodás
Tegnap sem született négypárti megállapodás a választási törvény módosításáról. Ezért valószínűleg nem vehetnek részt a kórház-privatizációs népszavazáson a külföldön tartózkodók. Juhász Gábor belügyi államtitkár a Fideszt okolta a megállapodás elmaradásáért. Salamon László (Fidesz) azt közölte: hétfőig eldöntik, támogat-
ják-e a javaslatot.

December ötödikén kórházi népszavazás
mádl ferenc köztársasági elnök december ötödikére kitűzte az egészségügyi közszolgáltató intézmények tulajdonlásáról szóló országos ügydöntő népszavazást. A kérdés: „Egyetért-e ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?” Mint ismeretes, az elmúlt hónapokban élénk vita bontakozott ki arról, hogy magánkézbe kerülhessenek-e a kórházak és más egészségügyi intézmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!