Hírek

2004.10.13. 09:37

Kammerer Zoltánnak nem hiányzik a kajakozás

Olyannyira a versenyzésnek élt az elmúlt években Kammerer Zoltán, hogy kis híján zátonyra futott a kapcsolata. Most úgy tűnik, az immár háromszoros olimpiai bajnok kajakosnak – aki egyébként tegnap kezdte meg az edzéseket – sikerült rendeznie kapcsolatát élettársával.

Riskó Márton

– Miért romlott meg a viszonyuk?
– Az, hogy idáig jutottunk, csak nekem tulajdonítható – kezdte a kétszeres olimpiai aranyérmes négyes vezérevezőse. – Úgy lekötött a kajakozás, hogy nem tudtam a családommal foglalkozni. Ezt utólag nagyon bánom, hiszen Ivett rendkívül fontos számomra, ráadásul van egy hároméves kisfiunk is.
– Hogyan telt a szabadsága?
– A legfontosabb, hogy sikerült mindent megbeszélnem Ivett-tel. Az elkövetkező hetekben végre szeretném a hobbijaimat művelni. Mivel itthon már nem megfelelő az időjárás, két hét múlva az Egyesült Államokba utazok a nővéremhez, s végre annyit jetskizhetek, illetve vízisízhetek, amennyit csak akarok.
– Gondolom, az olimpia után az ünneplésből is rendesen kivette a részét.
– Ezúttal jóval kevesebb helyre hívtak bennünket, mint négy éve. Talán ebben szerepe van annak, hogy a sajtó állandóan a doppingügyekkel foglalkozott, s nem a mi sikereinkről beszélt. Ugyanakkor előnyünk is volt abból, hogy kicsit feledésbe merültünk, hiszen így nyugodtan pihenhettünk.
– Hogy áll az edzésekkel?
– Még csak futok és kerékpározok. A vízi munkát még van időm elkezdeni, mivel az első tájékoztató versenyt csak május végén rendezik. Egyelőre nem is hiányzik a kajakozás.
– Ezek szerint lehet, hogy befejezi sportpályafutását.
– Nem, a következő olimpiáig biztosan folytatom. Ha négy év múlva Pekingben nyernénk a négyessel, akkor én lennék az egyetlen kajakos a világon, akinek tíz évig minden világbajnokságon és olimpián sikerült aranyérmet szereznie. Ha a pekingi olimpián sem találunk legyőzőre, akkor valószínűleg újabb két évig versenyzem majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!