Hírek

2004.10.19. 07:19

Mészöly Géza vendégségbe megy a londoni Arsenalhoz

Sok labdarúgóedző álma, hogy eltölthessen néhány napot egy olyan csapatnál, ahol világviszonylatban kiemelkedő szakmai munkát végeznek.

Riskó Márton

Mészöly Géza, az Újpest szakvezetője a szerencsések közé tartozik, hiszen december első felében Angliába utazik, hogy egy héten keresztül tanulmányozza a nagy hírű Arsenal módszereit.
Mészöly az egykoron Bicskei Bertalan szövetségi kapitány mellett edzősködő Ruzics Miklós, valamint ifjabb Laczkó Mihály menedzser segítségével került kapcsolatba a világ egyik legjobb csapatának tartott Arsenallal.
 – Az a szerencsém, hogy Ruzics Miklós jó barátságban van az Arsenal svéd másodedzőjével, s a szintén kiváló kapcsolatokkal rendelkező Laczkó Mihály is közbenjárt az érdekemben – nyilatkozta az egykori válogatott védő. – Természetesen nagyon örülök, hogy meghívtak az angol klubhoz, s biztos vagyok benne, hogy nagyszerű továbbképzés lesz számomra a kinti időszak.
A tehetséges szakembernek nem ez lesz az első külföldi tanulmányútja. Amikor Mezey György edzőképző tanfolyamát végezte, hasonló túrán járt a Paris St. Germainnél. Akkor nem volt nyelvi problémája, s most is szót tud
majd váltani néhány futballistával.
– Franciául jól beszélek, hiszen korábban a Le Havre csapatában is szerepeltem – mondta Mészöly. – Az Arsenalban több francia labdarúgó is van, akikkel szót tudok váltani, közülük Thierry Henry, aki ellen játszottam is a francia bajnokságban. Az angol klub szakvezetője, Arsene Wenger ugyancsak francia, így vele is beszélhetek. Bizonyára sok érdekességet elleshetek tőle.
A Vasas és a magyar válogatott legendás labdarúgójának, Mészöly Kálmánnak a fia akkor is kiment volna Angliába, ha nem hívják meg az Ágyúsok. Amikor nemrégen Skócia fővárosában, Glasgow-ban járt, találkozott Király Gábor kapussal, aki megígérte, hogy betekinthet a Crystal Palace munkájába.
A tanulmányi út további érdekessége, hogy Mészöly Géza több klubhoz, így a Crystal Palace-hoz és a Tottenhamhoz is ellátogat.

Miért érdemes az Arsenalhoz menni?

Az Arsenal a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott Premier League legjobb alakulata. 2004-ben 115 éves csúcsot beállítva veretlenül nyerte meg az angol bajnoki címet. Arsene Wenger együttese éppen a hétvégén, a Manchester United elleni rangadón érheti el sorozatban ötvenedik veretlenül végigjátszott bajnoki mérkőzését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!